Održan festival "Raspjevano ljeto"

U Bijeljini je održan još jedan festival narodne muzike “Raspjevano ljeto”, inače četvrti po redu kao jedinstvena muzička smotra koja svake godine okupi veliki broj publike, odnosno ljubitelja dobre pjesme, afirmisanih estradnih lica, ali i manje poznatih koji su na početku muzičke karijere. Ulaz za publiku, kao i obično, bio je slobodan.

Zabava 27.06.2019 | 11:38
Održan festival "Raspjevano ljeto"
Ovo veliko muzičko druženje ove godine održano je u prelijepom ambijentu etno-restorana “Lovac” u centru grada, a odlična atmosfera i dobro raspoloženje nisu nedostajali, dok se u jednom momentu tražilo i mjesto više. U takmičarskom i revijalnom programu učešće su uzeli Miško Cvijetić, Jovan Rankić, Ljupče Nedić, Mladen Dolić Dola, Damir Mulasalihović, Saša Mrkalj, Makivija Maki, Gordana Mudrinić, Novica Đokić, Srđan Ivković, Savo Radović, Arijana Arči Kelečević i Slavko Stojčević.



U orkestru su se našli Stefan i Filip Trifković, te Đojo Ilić i Đole Despotović, dok se kao gost večeri i podrška festivalu pojavio direktor  Radija Vladimirci, te direktor “Jugodiska” Nenad Kapor. Ove godine festival je bezrezervno podržao i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković, uz želju da se promocija Semberije i na ovaj način i u što boljem svjetlu nastavi i u narednim godinama.



Kada su nagrade u pitanju, prvo mjesto za najbolji tekst pripalo je Srđanu Ivkoviću za pjesmu “100 ruža”, za najbolji aranžman nagrada je otišla u ruke Gordani Mudrinić i njenim autorima za pjesmu “Dosta mi je s tobom plača”, te prvo mjesto za najbolju muziku pripalo je Novici Đokiću za pjesmu “Duša od čoveka”.



Pobjednici festivala, po ocjeni žirija, kao trećeplasirani našao se Mladen Dolić Dola za pjesmu “Balkan”, na drugom mjestu Gordana Mudrinić sa pjesmom “Dosta mi je s tobom plača”, dok su prvo mjesto podijelili Savo Radović sa pjesmom “Sirotinjska kuća” i Arijana Arči Kelečević za pjesmu “Grešne, nepoštene”, koja je uz pobjedničku Viktoriju dobila još jednu nagradu, tačnije besplatno snimanje singla od strane Milana Mijatovića i muzičkog studija “Deki” iz Varde. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar