Nole izgubio od Šapovalova!

Novak poražen na travi: Ezgibicija prijala Šapovalovu! Denis Šapovalov prvi put pobedio Novaka Đokovića, doduše na egzibicionom turniru u sklopu priprema za Vimbldon.

Tenis 26.06.2019 | 18:52
Nole izgubio od Šapovalova!
Na egzibicionom turniru "Budls" u blizini Londona, Novak Đoković doživeo je poraz u sredu od Denisa Šapovalova. Pošto je dan ranije prvi teniser sveta bio bolji od mladog Čileanca Kristijana Garina (23), Đoković je izgubio od Kanađanina ruskog porekla – 7:6, 6:4.

Šapovalov je protiv jednog od najboljih tenisera današnjice uspeo da okonča meč za sat i 15 minuta.

Prvi set odigran je bez brejka, a u "tajbrejku" bolje se snašao 27. igrač na ATP listi, koji je nakon izgubljenog poena uspeo da veže čak šest i da stigne nadomak osvajanja seta. Nole se na kratko probudio, smanjio na 3:6, ali je onda morao da položi reket i da šansu pokuša da pronađe u narednom setu.

Nije uspeo.

Mada, delovalo je da će Đoković nakon "brejka" već u prvom gemu lako stići do izjednačenja. Prednost je čuvao do 3:2, kada je Šapovalov izjednačio, a zatim do kraja Đokoviću prepustio samo jedan gem. Kanađanin je drugi brejk napravio pri rezultatu 5:4. Prvu meč loptu nije iskoristio, posle čega je Nole imao dve gem lopte.

Međutim, posle propuštenih prilika, drugu šansu Šapovalov je iskoristio i stigao do zaslužene pobede 2:0. 

Đoković je protiv kanadskog tenisera na ATP turu odigrao do sada dva meča i oba u 2019. Na Australijan Openu je bilo 3:1, a u Rimu 2:0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar