Bum! Junajted razbio kasu!

Van Bisaka postaje najskuplji desni bek sveta! Čeka se samo potvrda transfera. . .

Fudbal 26.06.2019 | 20:27
Bum! Junajted razbio kasu!
Jedna odlična sezona u Kristal Palasu kao preporuka za Mančester junajted? Možda bi takav model poslovanja u nekim drugim vremenima bio neprihvatljiv za velikana s Old Traforda, ali sada su drugačije okolnosti - Junajted je dogovorio sve detalje transfera Arona van Bisake i samo se čeka potvrda transfera!

Novinar BBC Dejvid Ornštajn javlja da su čelnici dva kluba pružili ruke jedni drugima i praktično završili veliki posao! Aron Van Bisaka postaće najskuplje plaćeni desni bek u istoriji fudbala, pošto će Junajted za njegov transfer iskeširati čak 55.000.000 evropskih novčanica! Momak rođen u Londonu pre 22 godine tako će preteći sunarodnika Kajla Vokera za koga je Mančester Siti pre dva leta iskeširao oko 52.700.000 evra. 

Van Bisaka bi koliko danas trebalo da otputuje u Mančester na potrebne medicinske preglede, posle kojih će ga samo papirologija deliti od potpisivanja unosnog ugovora s Crvenim đavolima. I to će sve biti odrađeno pre nego što Van Bisaka ode na odmor, pošto je bio na reprezentativnim obavezama s mladom selekcijom u Italiji.  

Mada nije precizirano na koliko godina će biti parafirana saradnja, navodi se da će biti „dugoročna“, što znači bar na četiri godine, ako ne i pet. Van Bisaka će dobiti platu od preko 100.000 evra sedmično što je višestruko uvećanje od dosadašnji 12.500 evra sedmično, zbog čega je bio najslabije plaćeni fudbaler Kristal Palasa.

Aron Van Bisaka je produkt Kristal Palasove škole fudbala, iz koje je prekomandovan u prvi tim prošlog leta. Na 39 utakmica u svim takmičenjima upisao je četiri asistencije. Mančester junajted se u vezu s njim dovodi još od zimus, a kako je mesto desnog beka na Old Trafordu duže vreme deficitarno s kvalitetom, očigledno je da niko u klubu nije hteo da štedi novac...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar