Nadal je ljut pred Vimbldon: Razlog je Federer!

Španac veoma nezadovoljan dolazi u London.

Tenis 26.06.2019 | 20:08
Nadal je ljut pred Vimbldon: Razlog je Federer!
Pravilo da se nosioci na Vimbldonu (1-14. jul) određuju na jedinstven način nije po volji Rafaelu Nadalu.

Španac dolazi u London kao drugi teniser svijeta, ali ni to što ima 1.325 ATP bodova više od trećeplasiranog Rodžera Federera nije mu omogućilo da bude drugi nosilac na Vimbldonu.

Razlog je to što se nosioci na tom turniru određuju i na osnovu rezultata turnira na travi iz prethodnih sezona.

Zbog toga, Nadal je pao za jedno mjesto, što znači da će u polufinalu i finalu morati da se sretne sa Federerom ili Novakom Đokovićem da bi osvojio trofej. Naravno, pod uslovom da ne bude iznenađenja...

"Vimbldon je jedini turnir u godini koji ne prati ATP rangiranje. To je njihov izbor. Bolje je biti drugi nego treći, ali ako oni smatraju da moram da budem treći, onda ću to prihvatiti", ljut je Nadal.

"Ne mislim da je dobro to što Vimbldon jedini ima sopstvenu formulu za određivanje nosilaca. To bi bilo korektno samo da svi to primijenjuju", dodao je Španac.

Nadal je prošle godine ušao u polufinale, ali prethodnih pet godina nije prošao čevrto kolo i zbog toga je ove nedjelje na listi nosilaca skliznuo ispod Federera.

Da li će mu to biti dodatni motiv u Londonu?

Kada su u pitanju ostali, nakon najbolje trojice slijede - Kevin Anderson, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Kei Nišikori, Džon Izner i Karen Hačanov.

Među nosiocima su još dvojica srpskih tenisera - Laslo Đere je 31, a Dušan Lajović 32...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar