UEFA izbacuje Milan iz Evrope?!

Roma odložila početak priprema zbog Milana! Rosoneri sve bliži suspenziji iz Lige Evrope.

Fudbal 26.06.2019 | 18:33
UEFA izbacuje Milan iz Evrope?!
Izgleda da priča kako će se Milan nagoditi sa UEFA da ne igra Ligu Evrope naredne sezone dobija sve jače pokriće. I Roma je napravila pokret kao da se zna da će Rosoneri preskočiti međunarodnu scenu, pa je odložila početak priprema za skoro deset dana.

Kakve sad veze imaju Romine pripreme sa Milanom i UEFA? Rosoneri su izborili na tabeli, osvajanjem petog mesta, direktan plasman u grupu Lige Evrope, dok rimska Vučica, kao šestoplasirana, mora u drugo kolo kvalifikacija i to bi joj bio, ujedno, početak takmičarske sezone.

Međutim, ako Milan u dogovoru sa UEFA napusti takmičenje, onda bi Roma otišla direktno u grupe Lige Evrope, dok bi Torino uskočio na njeno mesto u drugom kolu kvalifikacija.

S obzirom na to da je Roma pomerila početak priprema sa 29. juna na 7. jul, italijanski mediji tvrde da je to gotovo siguran znak da će Vučica direktno u grupe, a da će Milan biti suspendovan.

Zvanično saopštenje Rome je da je pomeranje priprema zatražio novi trener Fonseka, ali mediji tvrde drugačije.

Roma je već bila u žrebu za drugo kolo, trebalo bi da igra protiv pobednika dvomeča Debrecin (Mađarska) – Kukeši (Albanija). Prvi meč drugog kola je 25. jula.

Konačna odluka UEFA oko želje Milana da dobije jednogodišnju suspenziju biće doneta do kraja nedelje.

Inače, eventualno uskakanje Torina u žreb umesto Milana izazvao bi pomeranje, jer bi Bikovi u 3. i 4. kolu kvalifikacija bili među nepovlašćenim klubovima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar