Novak: Favoriti - Federer i Nadal su uvijek tu uz mene!

Novak Đoković na egzibiciji "Budls" u Stouk parku od 15. 30 časova igra drugi meč na turniru, a protivnik mu je Denis Šapovalov.

Tenis 26.06.2019 | 16:58
Novak: Favoriti - Federer i Nadal su uvijek tu uz mene!
Novak je u utorak pobedio Čileanca Kristijana Garina, 6:2, 6:4, a sada mu sledi još veći izazov protiv mladog i talentovanog protivnika iz Kanade, sa kojim je trenirao ovih dana.

Srpski teniser posle meča sa Šapovalovim neće igrati do Vimbldona koji počinje u ponedeljak 1. jula gde će branilac titule biti ujedno i prvi nosilac turnira.

Đoković će u Londonu pokušati da stigne do 16. Grend slem titule i time se poribliži Rafaelu Nadalu koji posle Rolan Garosa ima 18, te Rodžeru Federeru koji ima 20 najvećih trofeja.

Novak je na egzibiciji Budls izjavio da i dalje ima velike motive.

"Oduvek sam imao najveće ambicije i tako je i ove godine. Prvi sam na listi, branim trofej na Vimbldonu, nadam se da ću ponovo doći do kraja turnira. Realnost uvek može biti drugačija. Osim nekoliko stalnih favorita, postoji grupa igrača koji mogu da budu ozbiljni kandidati. Federer i Nadal su uvek tu uz mene, nas trojica smo u toj grupi najvećih favorita za trofej", smatra Đoković.

On kaže da i dalje ne razmišlja dalje odprvog narednog protivnika. Žreb će biti obavljen u petak u 11 časova.

"Biće to još jedan težak turnir. Idem korak po korak, meč po meč. Grend slem turniri su u ovoj fazi moje karijere uvek priorite broj jedan u smislu očekivanja. Imam tu čast da sam prvi teniser sveta, to je uloga koja nosi veliku odgovornost i pritisak, tako da ću dati sve od sebe da budem na visini zadatka. Na Rolan Garosu je bilo prilično emotivno i stigao sam do polufinala. Sada pokušavam da uđem u formu i jedva čekam da se vratim na taj čuveni teren na Vimbldonu", poručio je najbolji igrač sveta.

Prošle godine u London je stigao kao 21. igrač sveta. Ni to mu nije smetalo da osvoji titulu.

"Osvajanje Vimbldona prošle godine bila je tačka prekretnica jer sam se vraćao na teren posle povrede i pošto sam ispao iz Top 20. Bilo je to značajno zbog podizanja samopouzdanja i kvaliteta mog tenisa", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar