Ako ne bude Pogba - onda Van de Bek!

Real ima više opcija. . .

Fudbal 26.06.2019 | 16:39
Ako ne bude Pogba - onda Van de Bek!
Real Madrid je veoma atkivan na tržištu ovoga leta, to se i očekivalo, a Zinedin Zidan polako sklapa kockice svog novog tima. Ipak, jedno ime za sada nije dobio od Florentina Pereza, a to je njegova dugogodišnja želja - Pol Pogba. I dok Real razmišlja kako da dovede Pogbu, mora i da brine o tome - šta ako ga ne dovede?

Tu je Real kao drugu opciju postavio ime - Doni van de Bek, 22-godišnji vezista Ajaksa koji je ove sezone bukvalno eksplodirao. On nije novo ime, ali je novost da je i dalje u igri i da se o njemu ozbiljno razmišlja kao o opciji za narednu sezonu.

Van de Bek je zapao za oči skautima Real Madrida tokom Lige šampiona. Bio je stvarno odličan, jedan od ključnih igrača upravo protiv Reala, kao i protiv Juventusa.

Zidan želi da napravi malo fizički jači tim i tu bi se Van de Bek uklopio sa svojim stilom, ali je naravno Pogba i dalje prioritet. Kraljevski klub želi da dovede vezistu što je pre moguće, ali sve ukazuje na to da bi operacija mogla da se odloži do kraja jula, početka avgusta. Mančester pravi problem što neće da uđe u pregovore sa Realom.

I zato Real gleda ka alternativama.

Prednost Van de Beka u odnosu na Pogbu je to što je jeftiniji, a lošija strana mu je manji marketinški potencijal. U Realu veruju da bi mogli da ga dovedu za nekih 60.000.000 evra, a to je skoro 100.000.000 evra jeftinije od Pogbe.

Nadasve bi to bila dosta jednostavnija operacija za Real jer igrač ima dogovor sa Ajaksom da ga klub pusti ako dođe dovoljno jaka ponuda od nekog od vodećih klubova Evrope.

Van de Bek nije propustio nijednu utakmiccu zbog povrede, dao je 17 golova i imao 13 asistencija. Ima sve brojke da namami Real, posebno ako se Pogba bude iskomplikovao, a to je sa njim uvek realna opcija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar