Veteran Golden Stejta: Igrao sam sa slomljenom nogom!

Izgleda da je ljekarski tim Voriorsa i prije "slučaja Durent" donosio teško razumljive odluke.

Košarka 26.06.2019 | 16:20
Veteran Golden Stejta: Igrao sam sa slomljenom nogom!
Andre Igudala, iskusno krilo Golden Stejt Voriorsa, izjavio je u jednoj radio emisiji da je prošle godine u plej-ofu trpio zbog netačne dijagnoze koju su mu postavili klupski ljekari.

Igudala je ispao iz stroja pri vođstvu od 2:1 u finalu Zapadne konferencije protiv Hjustona, nakon čega su Voriorsi doživjeli dva poraza, pa uspjeli da preokrenu na 4:3 i plasiraju se u veliko finale.

Sjajni defanzivac propustio je i prve dvije utakmice protiv Klivlenda, a onda se poslije 15 dana pauze vratio i pomogao ekipi da "počisti" Kavalirse i odbrani titulu.

"Kada si sportista i povrijeđen si, svi te gledaju sumnjičavo. Ovo što se sada desilo Kevinu Durentu, prošle godine se dešavalo meni. Serija protiv Hjustona je otišla do 'majstorice' i jedva smo prošli. Mene su za to vrijeme stalno zapitkivali 'Kada se vraćaš?', zato što je zvanično objašnjenje bilo da imam koštanu modricu. Ne, to je bila fraktura noge",ispričao je Igudala.

Durent je ove sezone povrijedio list u polufinalu Zapada, takođe protiv Hjustona. Voriorsi su i bez njega uspjeli da eliminišu rivala iz Teksasa (4:2), zatim u finalu konferencije nisu imali većih problema sa Portlandom (4:0), da bi u seriji za titulu protiv Toronta pritisak na Durenta rastao kako je rezultat postajao sve nepovoljniji za Golden Stejt.

Sjajni strijelac dobio je "zeleno svjetlo" ljekara da zaigra u petom meču, kada je Toronto već vodio 3:1 i imao prvu priliku da "ovjeri" titulu.

Kao što je poznato, Durent je već u drugoj četvrtini pokidao Ahilovu tetivu i najvjerovatnije će propustiti čitavu sljedeću sezonu. Golden Stejt uspio je samo da smanji na 3:2, da bi poslije šeste utakmice, u kojoj se teško povrijedio i Klej Tompson, konačno prepustio tron Reptorsima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar