Ugovor karijere Živka Živkovića!

Potpisao za PAOK, kao da se vratio u Partizan! Srpski golman tri godine u Solunu!

Fudbal 26.06.2019 | 15:23
Ugovor karijere Živka Živkovića!
Drugačije nije moglo da se završi: rekorder grčkog fudbala stiže u zvanično najbolji tamošnji klub. Posle tačno tri sezone u Ksantiju, Živko Živković je napravio transfer karijere. Kako sam kaže, samo dosadašnjeg toka karijere, uveren da iz PAOK-a može da napravi iskorak, ka još većem klubu, još snažnijoj ligi.

Srpski golman ovog jutra ozvaničio je saradnju sa klubom iz Soluna, potpisao je ugovor do juna 2022. i postao treći novajlija crno-belih za novu sezonu.

„Iste boje – ista vera. Osećaj je predivan, kao da sam se vratio kući, u moj Partizan. Svima su dobro poznati odnosi beogradskih i solunskih crno-belih, navijači su zbratimljeni i to je, bez želje da se dodvoravam bilo kome, bio jedan od odlučujućih motiva da prihvatim ponudu. Branio sam tri godine protiv PAOK-a, a u stvari sve vreme mi u ušima bubnjale prepoznatljive navijačke pesme, pa kad je stigao poziv srce mi je bilo puno“, predočio je u razgovoru za MOZZART Sport Živko Živković.

Stasiti Užičanin, školovan u mlađim kategorijama Partizana, došao je kao slobodan agent iz Ksantija, za koji je branio tri sezone i izastao u jednog od najboljih golmana grčkog prenstva.

„Došao sam u klub gladan trofeja. PAOK je, konačno, posle 34 godine, dočekao titulu, osvojio je i duplu krunu, ali i dalje želi da osvaja pehare. To je i moja velika želja. Iznad svega, imamo motiv da se plasiramo u Ligu šampiona, da gradu Solunu i frenetičnim navijačima pokažemo kakav smo tim. Stvarno verujem da to možemo“.

Doveden je Živković u najboljim golmanskim godinama (30), a kao što je optimista po pitanju klupskih, tako neguje i lične ambiicje da sa gol-crte može da skloni PAOK-ovu „jedinicu“, Aleksandrosa Pašalakisa.

„Tačno je da je branio sjajnu prošlu sezonu, na tome mu skidam kapu, veliko poštovanje, ali... Iza mene je jedinstven učinak u grčkom fudbalu, branio sam tri godine za Ksanti bez ijedne propuštene utakmice, što je rekord ovdašnjeg fudbala, ako se ne računa poslednje kolo minule sezone kad je dogovoreno bilo da sedim na klupi. Dakle, imam svoje adute, takmičićemo se, na meni je da radim, da se borim, a teren je jedino merilo kvaliteta“.

Posle promocije u Solunu, Živkovića čeka odlazak na pripreme u Holandiju, između ostalog test mečevi sa AZ Alkmarom, Anderlehtom, Groningenom i Klužom, sve kako bi velikan sa „Tumba“ stadiona spremno dočekao početak kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Potpis za PAOK širi vidike. Zahteva od mene da se potvrdim na višem nivou, branim još bolje. Ako Bog da, verujem da odavde imam veće šanse da dobijem poziv za reprezentativna okupljanja. Zašto da ne? Srbija ima odlične golmane, počev od Dmitrovića, preko Rajkovića, Radunović je zablistao u dresu mlade selekije, tu je i Vasiljević, ali verujem u sebe“, puca od optimizma Živko Živković, nova uzdanica PAOK-a.

PRATILI GA DVE GODINE

Živković je za tri godine u dresu Ksanitja upisao 89 ligaških utakmica i na njima 37 puta sačuvao mrežu netaknutom, što je bila najbolja preporuka PAOK-u, koji ga je skautirao dve godine. I to one dve godine u kojima je Razvan Lučesku – koji mu je bio trener u Ksantiju – komandovao sa klupe kluba iz Soluna.

„Skoro svaki prelazni rok u poslednje dve godine provlačilo se moje ime po medijima, međutim, sad se otvorio prostor, stekli se uslovi. Menadžer Uroš Jakovljević je dobio poziv od sportskog direktora Marija Branka i njemu dugujem ogromnu zahvalnost što je posao sklopljen. Jakovljević i stručnjak sa golmane Viborg Kocejić, zajedno sa mojom porodicom, bili su uz mene u najtežim trenucima karijere, kad sam bio otpisan u Partizanu. Psihiški su me podigli, nisu dali da potonem. Ljudine“, hvali saradnike Živko Živković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar