KAN: Kamerunski heroj dana - Jaja Banana!

On je "otvorio" takmičarski dan na afričkom Kupu nacija! Kamerun ukrotio Divlje pse! Kamerun po planu na otvaranju šampionata.  Gani preselo prvo kolo! Benin otkinuo bod Crnim zvezdama na premijeri na Kupu afričkih nacija - 2:2.

Fudbal 26.06.2019 | 09:24
KAN: Kamerunski heroj dana - Jaja Banana!
"Nesavladivi lavovi" odlično su počeli kontinentalni turnir.

Fudbalska reprezentacija Kameruna savladala je na "otvaranju" takmičenja u Grupi F selekciju Gvineje Bisao, iako nisu lako opravdali to što su ih nazivali favoritima.

Kamerun - Gvinerija Bisao 2:0 (0:0)

Prvi gol za nesuđenog domaćina ovogodišnjeg turnira postigao je Jaja Banana, defanzivni vezista Olimpijakosa koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Panioniosu.

Banana je dao gol u 66. minutu posle kornera i tako "otključao" mrežu rivala. Samo 200 sekundi kasnije, istu mrežu je zatresao i njegov saigrač Stefan Bahoken, za konačnih 2:0.

Podsetimo, Kameruncima je oduzeto domaćinstvo Kupa nacija jer nisu na vreme sproveli infrastrukturne radove, kao i zbog problema sa džihadističkom grupom Boko Haram koji se "prelio" iz Nigerije.

Kamerunci su zato došli u Egipat, gde igraju u Grupi F, zajedno sa Ganom i Beninom, koji su u utorak remizirali (1:1) u utakmici prvog kola.

Još jedna pobeda favorita na Kupu afričkih nacija. Kamerun je igrao protiv Gvineje Bisao i uspeo je da izađe na kraj sa Divljim psima rezultatom 2:0 (0:0). Nije to bilo baš tako glatko, na poluvremenu nije bilo golova, ali je drugo poluvreme sve rešilo.

Možemo da kažemo da je gol igrača sa zanimljivim prezimenom, Jaja Banana, fudbaler Panioniosa, postigao veoma bitan gol kojim je otvorio protivnika.

Kada je Kamerun došao već u prednost osetio je da može i više od toga pa je krenuo u žestoke napade, a to mu se isplatilo već posle tri minuta.

Bio je to napad sa leve strane, Stefan Baoken je imao i sreće, lepo je iskoristio šansu koja mu se ukazala i tada je bilo jasno da će Kamerun do pobede.

Igrači koje vodi legendarni Klarens Sedorf brane trofej osvojen na prošlom izdanju kontinentalnog prvenstva. Bila im je to peta titula u istoriji, a lov na šestu započeli su pobedom. Tako što su ulovili divlje pse.

Gani preselo prvo kolo! Benin otkinuo bod Crnim zvezdama na premijeri na Kupu afričkih nacija - 2:2.

Neće za selekciju Gane, popularne Crne zvezde, učešće na Kupu afričkih nacija biti samo šetnja do završnice pošto su već na startu grupne faze progutali gorku pilulu u vidu remija protiv Benina od 2:2.

Zasluženo su popularne Veverice stigle do premijernog boda na KAN i to sa igračem više posle isključenja Bojea (zbog odugovlačenja igre) početkom drugog poluvremena.

Iako je Benin poveo iz prvog napada na utakmici preko Potea već u trećem minutu, predvođeni braćom Aju, Andreom i Džordanom, Crne zvezde su stigle do preokreta i prednosti u prvom poluvremenu. Taj period igre obeležio je ulazak i veziste Čukaričkog Samjuela Ovusua u 36. minutu umesto povređenog Ađeponga, ali on nije mogao da im pomogne da sačuvaju prednost u nastavku.

Čudan crveni karton za igrača Gane u 54. minutu dao je krila igračima Benina koji su preko snalažljivog Potea u 63. minutu stigli do izjednačenja i remija.

Mogli su igrači francuskog selektora Dresijea i do sva tri boda i skalpa favorizovane Gane, ali je napadač Hadersfilda Munije propustio lepu priliku u poslednjem minutu.

KUP AFRIČKIH NACIJA - 1. KOLO

Petak

Egipat - Zimbabve 1:0 (1:0)
/Trezege 41/

Subota

DR Kongo - Uganda 0:2 (0:1)
/Kadu 14, Okvi 48/

Nigerija - Burundi  1:0 (0:0)
/Igalo 77/

Gvineja - Madagaskar 2:2 (1:0)
/Kaba 34, Kamano 66pen - Aniset 49, Andrija 55/

Nedelja

Maroko - Namibija 1:0 (0:0)
/Keimuine 89ag/

Senegal - Tanzanija 2:0 (1:0)
/Balde 28, Dijata 64/

Alžir - Kenija 2:0 (2:0)
/Bunedžah 34, Marez 43/

Ponedeljak

Obala Slonovače - Južna Afrika 1:0 (0:0)
/Kođija 65/

Tunis - Angola 1:1 (1:0)
/Msakni 34pen - Đalma 73/

Mali - Mauritanija 4:1 (2:0)
/Dijabi 37, Marega 45pen, Adama Traore (Serkl Briž) 55, Adama Traore (Orlean) 74 - El Hasen 72pen/

Utorak

Kamerun - Gvineja Bisao 2:0 (0:0)
/Banana 66, Baoken 69/

Gana - Benin 2:2 (2:1)
/A. Aju 9, Dž. Aju 42 - Pote 2, 63/



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar