Derbi potvrdio, legenda na klupi Čelsija!

Već nedeljama se pričalo o jedinoj opciji za naslednika Mauricija Sarija, a Derbi je potvrdio da je klub dozvolio Franku Lampardu da pregovara sa Čelsijem. Izvesno je da će i doći do dogovora. . .

Fudbal 25.06.2019 | 16:57
Derbi potvrdio, legenda na klupi Čelsija!
Počinje nova era u Čelsiju!

U njoj neće biti Edena Azara, niti poznatog trenerskog imena poput Mauricija Sarija, na snazi je zabrana dovođenja fudbalera u naredna dva prelazna roka...

Jasno je da je klub sa "Stamford bridža" u najvećim problemima od dolaska Romana Abramoviča, a zaokret u politici planiraju da naprave ovog leta kada će dati veću odgovornost legendama kluba koji na pravi put treba da izvedu decu stasalu u njihovoj akademiji.

Posle dolaska Petra Čeha na mesto direktora, na poziciji menadžera za narednu sezonu očekuje se Frank Lampard, pošto je Derbi dozvolio pregovore!

Klub koji je Lampard vodio prethodne sezone, u debitantskoj trenerskoj sezoni, zaustavljen je u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu od Aston Vile, ali je čuveni engleski fudbaler hteo da ostane na klupi kluba, sve dok se Čelsi nije javio i ponudio mu novi projekat.

Frank Lampard je svestan da i dalje nije dovoljno dobar da vodi toliko veliki klub, ali poseduje harizmu i poštovanje unutar "Bridža" koje bi mu pomoglo da u tome ipak uspe.

Nešto slično je već radio Real Madrid sa Zidanom, ili Barselona sa Gvardiolom, a u Čelsiju je ostalo još samo da probaju tu opciju, pošto su ostale sve "isušene". Ostalo im je još samo da ubede Franka Lamparda da je ovo pravi posao za njega...

Jedina stvar oko koje najbolji strelac u istoriji Čelsija "ima rezerve" jeste strah od otkaza, kojima je prisustvovao i u igračkim danima, a tražio je bezrezervno poverenje dve godine.

Veruje da bi u takvim uslovima mogao da izvede mladi tim na pravi put, posebno u prvoj godini, a da potom nakon zabrane transfera nadogradi postojeći igrački kadar, kako bi Čelsi ponovo bio konkurentan za osvajanje titule.

Ne treba podsećati koliki je Lampard autoritet u Čelsiju, a zbog toga se u klubu nadaju da bi ugovor produžio i Hadson-Odoi, dok bi šansu dobili i Abraham, Maunt i drugi.

Frank Lampard ima 41 godinu i karijeru je počeo u Vest Hemu da bi se 2001. godine preselio u Čelsi i nastupao sve do 2014, postavivši više rekorda, među kojima je svakako najznačajniji onaj za najboljeg streca, iako "Lamps" nikada nije igrao na mestu napadača.

Igrao je i za Njujork siti i Mančester siti, ali mu navijači to nisu uzeli za zlo. 

Od 2018. godine je vodio Derbi i sa relativno skromnom ekipom uspeo je da dogura do plej-ofa, a njegov prvi trenerski mandat obeležila je i svađa sa Marselom Bijelsom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar