Nova kapitulacija režima u Srpskoj

Od Režima&trabanata hvaljeni potez formiranja rezervnog sastava policije, na kojem se “jahalo” mjesecima, sve uz zakletve da nema povlačenja, pretvorio se u debakl, a njegovi promoteri podvili su rep i saopštenjima na nivou idiotluka pokušavaju opravdati sopstveni sunovrat.

Republika Srpska 25.06.2019 | 12:26
Nova kapitulacija režima u Srpskoj
1.
Režim Milorada Dodika doživio je težak poraz odustajanjem od formiranja rezervnog sastava policije.

2.
Propao je još jedan “test” za otcjepljenje koji je bio potpunio besmislen, jer RS nema nikakve mogućnosti da se otcijepi od BiH.

Potpuna kapitulacija.

3.
Od Režima&trabanata hvaljeni potez formiranja rezervnog sastava policije, na kojem se “jahalo” mjesecima, sve uz zakletve da nema povlačenja, pretvorio se u debakl, a njegovi promoteri podvili su rep i saopštenjima na nivou idiotluka pokušavaju opravdati sopstveni sunovrat.

4.  
Iz MUP RS je, između ostalog, saopšteno: “S obzirom da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini Republike Srpske, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije”, što nameće jednostavno pitanje za vlasnike te institucije - Kako to da su “preko noći” shvatili sve navedene činjenice, a da to nisu uvidjeli u mjesecima bjesomučne propagande za formiranje rezervnog sastava, garnirane optužbama za veleizdaju kritičara tog besmislenog čina i ostale trice i kučine?!

5. 
Ko je odgovoran za navedeno neuviđanje svih pobrojanih, “iznenada” otkrivenih, “prepreka” za formiranje rezervnog sastava?!

6.
Očito je niko, jer niko nikad od funkcionera, otkad je Dodikov režim na vlasti, nije pokazao ni nanogram odgovornosti za brojne promašaje, što su odreda nanijeli štetu svim građanima, koja je kulminirala u opšti pojam - beznađe!

7.
Iz MUP RS su saopštili niz niskooktanskih, providnih, plitkoumnih laži, ispaljenih za novu obmanu javnosti, koja nikako ne isključuju eventualno novo maltretiranje građana, ne bi li se “odvukla pažnja” sa debakla.

8.
Povlačenje odredbi zakona o rezervnom sastavu policije pokazuje strah čelnika Režima od posledica koje bi njegovo usvajanje iznjedrilo. A one bi bile nemale.

9.
Povlačenje je počelo još 19.06. tokom sastanka Predsjedništva BiH sa ambasadorima zemalja Kvinte (SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije), kada je Dodik rekao da će o rezervnom sastavu “razgovarati sa vlastima u Republici Srpskoj”.

10.
Antiklimaks je uslijedio pet dana kasnije.

11.
Entitetske vlasti su “shvatile” suštinu “razgovora” sa Dodikom! Bar nešto.

12.
Povijanje kičme nosilaca najvećih režimskih funkcija nije ništa novo, kao što su poodavno razobličena njihova laživa opravdanja za političke poraze, izazvane antipolitičkim, necivilizacijskim, decenijskim varvarskim napadima na sistem društvenih vrijednosti.

13. 
Komičan je, do tragičnosti, pokušaj zamjene teza, kako bi se narod ponovo slagao, a sadržan je u preimenovanju Jedinice za podršku u žandarmeriju, što nema ama baš nikakve veze sa rezervnim sastavom policije, odustajanjem od njegovog fotmiranja.

Čak je i takozvani premijer Radovan Višković uskliknuo “s ljubavlju” - “Ako ne može rezervni sastav, može žandarmerija”, čime je jubilarni stomilijarditi put dokazao da je politički i intelektualno u ravni Vreće Soli! I to pune i čvrsto zavezane.

Njegova izjava ima smisla koliko i “ako ne može rezervni sastav mogu dvije ljute, a daj nam i kuvano jaje presječeno na četiri dijela”!!!

14. 
Režim je i na ovom slučaju pokazao/dokazao svoju nedosljednost, plitkost, nedostatak bilo kakve vizije i projekcije, zbog čega se, u pravilu, oslanja na izazivanje međuetničke mržnje i dizanja tenzija po principu stalnog “vanrednog stanja”.

15.
Ta otuđena Grupa podlih beskičmnjaka spremna je uvijek tući Bruna, braniti ubice Davida, premlaćivati građane, maltretirati ih, ne dajući im ni da hodaju ni da sjednu; Čine to teškom zloupotrebom institucija, posebno MUP RS, njegovom privatizacijom, sa akcentom na silu kojom raspolaže, ali kada njihova koža dođe u pitanje, poviju se do crne zemlje, pokazujući servilnost i strah pred jačim.

16.
Zašto nisu istrajali na formiranju rezervnog sastava, uprkos zahtjevima Zapada? Nisu smjeli.

17.
Hor hajkača koji ih je podržavao dok su se, bez osnova, junačili, sada će okrenuti ploču i još jedan težak poraz proglasiti velikom mudrom pobjedom, oslanjajući se na preplitko, jadno, bezvrijedno objašnjenje iz MUP RS.

18.
Niko neće reći ni riječi da je to udarac Rusiji, koja je smatrala da rezervni sastav nije nikakav problem.

19.
Odustajanje od rezervnog sastava policije samo je prvi korak na užarenom putu kojim Režim hoda - sledeći je usvajanje ANP-a, aktivacija MAP-a, što nije ničiji hir, niti bilo kakvo ili bilo čije nametanje, već državna obaveza koju je BiH preuzela. 

Saopštenje MUP RS povodom povlačenja članova zakona o formiranju rezervnog sastava



Nove mjere MUP-a u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova je odlučilo da reorganizuje svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se suočavamo u Republici Srpskoj, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcionisanja, Jedinice za podršku promijeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom Ministarstva unutrašnjih poslova, prevashodno mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji.

Na ovaj način, smatramo da Ministarstvo unutrašnjih poslova sa dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizovanim snagama može da odgovori na bezbjednosne izazove u budućem periodu koji će biti stavljeni pred policiju.

S obzirom da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini Republike Srpske, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije.

U budućem periodu, Ministarstvo unutrašnjih poslova će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.

slobodanvaskovic.blogspot

Komentari / 39

Ostavite komentar
Name

Hare

25.06.2019 10:32

Mile zvani kapitulacija

ODGOVORITE
Name

Kapitalac

25.06.2019 11:09

U kapituliranju i svakom drugom smislu. Za izucavanje.

Name

KAPITULACIJA

25.06.2019 11:22

2. Propao je jos jedan "test" za otcjepljenje koji je bio potpuno besmislen, jer RS nema nikakve mogucnosti da se otcijepi od BIH. Slijedece je usvajanje ANP-a, aktivacija MAP-a, sto nije niciji hir, niti bilo cije nametanje, vec drzavna obaveza koju je BIH preuzela. Potpuna kapitulacija. Mile nastavi po planu....

Name

RASPUCHIN

25.06.2019 11:44

Гријешите , дезертер не може капитулирати. То је немогуће.

Name

RVI

25.06.2019 12:07

Bravo Vaskovicu!!! Sve si u pravu 100%!!! On je kukavica nevidjena!!! Veliki (figurativno) covjek srce ko u misa, a on je to pokazao i u ratu

Name

Istok

25.06.2019 12:07

Teza da će promjenom imena JZP u Žandarmerija MUP bolje funkcionisati je stvarno revolucionarna.

Name

Milka Botina

25.06.2019 12:17

Ne vidim ovde poraz ,zandarmerija je vise od rezervnog sastava..skoro vojna formacija.ako odustanu od zandarmerije to ce tek onda biti poraz

Name

Re:

25.06.2019 13:02

Znali su oni u startu da nece proci,ali su pokusali da prikupe poene kod onog zaglupljenog djela naroda,a zakon ako prodje,prodje. Zandarmerija isto sigurno nece proci, jer je to po definiciji militarizovano ,tj.vojno krilo policije,a tek to zapad nema sanse da dopusti. Jos jedno foliranje snage pred narodom...Isto ko referendum.Samo nas zavadja sa svijetom i jacima od nas.

Name

re Milka Botina

25.06.2019 13:11

Već su i američka i britanska ambasada tražili pojašnjenje te "žandarmerije". Ako se ispostavi da RS želi da formira takve poluvojne snage, onda će, kao i s rezervnom policijom, i FBiH biti primorana da uradi isto. Važno je primijetiti da ovdje RS inscenira krizne situacije, a da su svi drugi samo primorani reagirati.

Name

trtmrt

25.06.2019 13:16

glupi narode ( na zalost moram tako) , shvati vec jednom da je njemu i ostalim nosiocima vlasti u BH od 1996 do danas i u buduce samo vazna LOVA !!!! i sve ce vas sjeb..samo da moze i dalje uzimati i krasti bez ikakve odgovornosti. stanje u BH je ravno onome u srednjoafrickim diktaturama.. opasuljite se vec jednom.. poz iz EU p.s. ni sam ne znam sto uopste pisem..vjerovatno sentis

Name

Re

25.06.2019 13:17

Ako pokusa zandarmeriju jos gore ce nadrljati,mozda cak i ukinuti RS jer je ocigledno sta se time zeli.Nece niko dozvoliti ono dto bi izazvalo rat ili mozda hoce.Neki ce reci rudonji,dobro kad si navalio da imas rat izvoli imaces ga i u tom ratu izgubiti RS.

Name

Re Botina

25.06.2019 13:25

naravno, poraza nema, to je jos jedna pobjeda mudrog Baje. Kao i referendum sto je bio. Baja vam se jos jednom narugao i pritom natjerao da mu jos aplaudirate za to.

Name

Hilendarska slava

25.06.2019 14:00

Nema šta dodati, jer i ovo je poznato. Nema te svetinje koju Dodik neće izdati. Da su ona vremena, on bi prvi skoknuo do Stambola, zamjenio vjeru, uzeo titulu i ne bi bio kao velike paše, nego glavni gulikoža.

Name

Ko njega više uzima za ozbiljno

25.06.2019 10:35

Osim njegovih preplašenih i pogubljenih crvendaća... Bolestan čovjek, pa to ti je!

ODGOVORITE
Name

re

25.06.2019 13:25

Zar da se mocna i jaka, silna RS nekoga boji? Predsjednice necemo u NATO, ako treba ratovacemo protiv Amerike i NATO-a, ali necemo pod njih.

Name

Realno

25.06.2019 14:02

Zivio Milorad Dodik!

Name

Boki

25.06.2019 15:06

Ziveo Baja. Dzaba krecite. Baja je car

Name

Re realno i boki

25.06.2019 20:11

Mora da se baja i njegovi usrali,treba im poslati pelene

Name

use naše podaše

25.06.2019 10:51

Kakak tekst i presjek stanja, Vaskoviću skidam ti kapu, analiza je čista 10-tka.

ODGOVORITE
Name

Sulz

27.06.2019 18:59

Budala i krivih drva nikad vise.

Name

Nije nego

25.06.2019 10:51

Ima veća mafija i od vas.

ODGOVORITE
Name

ДУГОКОНТОВ

25.06.2019 10:55

Повлачење не први пут под притиском западних свјетских сила и САД.Потпуна манипулација са сопсвеним народом,чије су очи везане.

ODGOVORITE
Name

re

25.06.2019 13:21

Taj narod je obicna ljigava podkupljiva bagra, smece..

Name

Nako

25.06.2019 11:03

I kome nakon ovog teksta nesto nije jasno?

ODGOVORITE
Name

Draško

25.06.2019 11:07

PALMER=PRITISAK=ODUSTAJANJE OD REZERVNOG SASTAVA POLICIJE=STRAH

ODGOVORITE
Name

re

25.06.2019 13:23

Zna on sta treba raditi,...rece Palmer

Name

Lejkers

25.06.2019 11:16

Ko vise slusa mileta i budale ono njega

ODGOVORITE
Name

Šarov

25.06.2019 11:19

Mile samo pokazuje pravo lice.

ODGOVORITE
Name

Alo

25.06.2019 11:29

Mile je kralj.

ODGOVORITE
Name

Direkt

25.06.2019 12:06

Vise despot nego kralj.

Name

Re alo

25.06.2019 20:12

A ti mora da si neki supak

Name

Slobodan pad

25.06.2019 11:33

Vasković je specifičan novinar, koji je logičar i analitičar, sa osvrtom na retrospektivu događanja, kao i odgovorima na eventualna, buduća pitanja. Sve je bazirano na činjenicama koje pratimo mjesecima, pri čemu on raspetljava "čvorove", da bi svima bila jasna i pozadina i budućnost, odnosno povod i posljedice aktuelnih događaja. Svaka čast na rezonovanju!

ODGOVORITE
Name

Boki

25.06.2019 11:41

Čvoka i Burlito pakleni tandem.

ODGOVORITE
Name

bl

25.06.2019 13:08

Znaci nasa policija zandarmerija ce biti kompetentna da tuce svoj narod ,hapsi babe sa unucicima koje setaju i ponekog turisti penzionera

ODGOVORITE
Name

Piko

25.06.2019 13:39

Opet ce marva da glasa za Dodu.

ODGOVORITE
Name

Stojan

25.06.2019 15:49

Nemoj vrijedjati marvu.

Name

wule

25.06.2019 15:56

Uskoro ce Mile sacuvati RS sa nogama naprijed

ODGOVORITE
Name

realno

25.06.2019 16:19

Mile kao Mile samo lupeta, moze samo sanjati. Sta god je do sad govorio ili namjeravao, nije se ostvarilo, a narod glup pa mu jos uvijek sve vjeruje pa glasa za njega, a on se samo sprda sa narodom. Ovo je jos jedan dokaz njegovi lazi i lupetanja gluposti.

ODGOVORITE
Name

OZNA SVE DOZNA

25.06.2019 20:03

Zandarmerija Srbije je bila u BL 25.12.a I prije toga nekoliko puta je operativno djelovala na teritoriji RS-a ,treba MUP-u pokrice kada pozovu Zandarme iz Srbije da gusi protestne setnje ali da se vode pod ,,Zandarmima MUP-a RS.Dokazi da su ocigledni ko je bio I ko prati opremanje policija u regionu,posebno ko prati rad ,,tzv,,interventnih jedinica,obicnom gradjaninu je to neprimjetno,ali ima I nas koji smo nekada I radili I saradjivali sa ,,policijama iz regiona"prema tome na taktickim prslucima ,,JZP MUP-a RS,je drugacija postavka pojedinih djelova uniforme od takticke opreme pripadnika ,,JZP Mupa Srpske ",samo,jedna konstatacija, naravno I ulazci sa privatnim vozilima iz Srb u BiH/RS,preko granicnih prelaza Sremska Raca-Raca kao I Pavlovica Most,zasto se krije podatak u DGP-u kada postoje takozvane liste prioriteta za prelazak preko granice kao I,VOC liste lica koja su na ovaj ili onaj nacin bezbjedonosno interesantne za BIH,Srbija je prekrsila ustavno pravo I povrijedila ustavno poredak R.Srpske,ne samo taj put,vec nekoliko hiljada puta u zadnjih dvadeset I kusur godina,svi pisaju I istu tikvu,ko misli da je samo MuP-RS-a umjesan u nelegalne radnje u,Srpskoj I da samo MUP Srpske kontrolise sve ili pojedinci vara se,ima mnogo materijalnih dokaza ko vuce konce iz regije,da bi se ocistilo sve ili bar 65% ,od kriminalne hobotnice koja ima pipke I u najmanjoj sferi drustva,treba nam ne jedna,,policijska akcija-tipa,,Sablja"kao u Srbiji,nego trideset najmanje u kontinuitetu od par mjeseci,ali to nema hrabrosti niko u MuP-U Srpske,a nazalost Oruzane snage su nemocne kako,na nivou BiH,tako I onaj nas tzv,,Puk Srpska",rjesenja bez pravog vodje I revoluciie na zalost nema,kako ko god mislio da je demokratija I demokratski proces u toku iki bio pa prekinut,nazalost,nije nikada ni postojao......

ODGOVORITE