Nejmar ne haje za uslove, prihvatio Barsine zahtjeve!

Ugovor na pet godina i ozbiljno kresanje plate! Nije sve u novcu: Nejmar hoće u Barsu i za MANJU platu! Greška karijere napravljena je pre dve godine, ali se Brazilac nada da će ovog leta uspeti da se vrati na veliku scenu. . .

Fudbal 25.06.2019 | 15:36
Nejmar ne haje za uslove, prihvatio Barsine zahtjeve!
Najbolji fudbaler Pari sen Žermena, kontroverzni brazilski napadač Nejmar, dogovorio je da se vrati u Barselonu i potpiše petogodišnju saradnju, prenosi katalonski Sport.

Nejmar ima veliku želju da se vrati na Nou Kamp, odakle je pre dve godine prešao u Pariz i zato je bez imalo oklevanja prihvatio platu od 24 miliona evra godišnje, što je skoro 13 miliona manje nego što prima u PSŽ-u.

Ipak, brazilski majstor čak nije hteo ni puno da pregovara puno sa Barsom oko primanja iz razloga što želi da se brzo reši transfer...

Sada je preostalo još "samo" da se klubovi usaglase oko obeštećenja.

Nejmar se isključivo služio sportskim motivima, a ne ekonomskim i zato mu je prioritet bila Barselona.
Spominjao se i Real Madrid, ali je kraljevski klub za 27-godišnjeg fudbalera bio plan B u slučaju da katalonski klub odustane.

U međuvremenu, potrošili su već oko 300 miliona evra angažovavši Mendija, Militaoa, Rodriga, Azara i Jovića, dok se očekuje još jedan vezni fudbaler - Eriksen ili Pogba.

Nejmar se pre dve godine, u ne baš prijateljskom tonu, rastao sa Barselonom i prešao u PSŽ za rekordnih 222 miliona evra.

To je bila otkupna klauzula u ugovoru Brazilca koju je "sam platio" novcem dobijenim od Pari sen Žermena, a ne treba podsetćati da je to napravilo potpunu pometnju na tržištu i uvećalo cene svih transfera.

Ono što smo pre samo nekoliko sedmica mislili da je nemoguće dešava se bukvalno pred našim očima! Pokajnik Nejmar radi sve kako bi ovog leta ponovo aktivirao još jednu apsurdnu transfer bombu i verovatno opet počistio konkurenciju na listi najvećih fudbalskih transfera svih vremena!

Katalonijom je ovog jutra odjeknula vest koja se munjevitom brzinom proširila na sve delove planete – Nejmar i Barselona postigli su usmeni dogovor oko petogodišnjeg ugovora i Brazilac se gotovo izvesno vraća na mesto uspeha!

Želja 222.000.000 evra plaćenog fudbalera da se vrati svom jatu i ponovo zaduži opremu Barselone očigledno je jača od svih zahteva koje je pred njega postavio njegov bivši klub! Nejmarje, bar tako tvrdi katalonski Sport, bez sekunda razmišljanja pristao na sve što je pred njega postavio prvi čovek Barselone Đosep Marija Bartomeu i tako je postavljen temelj za lansiranje još jednog megatransfera u fudbalsko nebo!

Nejmar, navodno, nije postavljao nikakve lične uslove, svestan da Barselona već pravi ogromnu stvar za njega pošto je spremna da izdvoji ogroman novac kako bi ga vratila nazad i pogazila prethodna uverenja da Brazilac više nikada neće biti dobrodošao na stadionu Kamp Nou.

Kao prvo, Nejmar je pristao na drastično smanjenje plate. Umesto 36.800.000 evra godišnje, odnosno 3.069.520 evra mesečno i oko 100.000 evra dnevno, drugi najplaćeniji fudbaler na planeti spustiće lestvicu za čak 12.800.000 evropskih novčanica i u Barseloni će zarađivati 24.000.000 evra. Neto. To je suma blizu one koju je zarađivao pre nego što je odlazio u Pariz pre dva leta.

Nejmarova ideja da po drugi put zaigra u Barseloni nema nikakvu vezu s ekonomskim detaljima, već je u pitanju čista nostalgija i želja za uspehom.

Osim toga, Nejmar je pristao i na to da se praktično ponizi i prvo traži oproštaj od navijača Barselone, zatim i da povuče tužbu na 26.000.000 koja je ostala još iz prvog mandata zbog neisplaćene provizije tata Nejmaru. Na kraju, uradiće sve da od Nasera al Kelaifija izboksuje transfer, što je verovatno i ključni momenat u celoj operaciji.

Podsetimo, vlasnik PSŽ je nedavno ljutito izjavio da Nejmar može da se kupi i ide iz Pariza ako mu se ne sviđa nešto u klubu. Svi preduslovi postoje da Nejmar ostvari još jedan transfer koji će izvesno ići na oko 200.000.000 evra, iako PSŽ za ovaj transfer traži i 300.000.000 evropskih novčanica.

Nejmar kao moguće varijante ima i Real Madrid, koji je Brazilcu predložio ekonomske uslove mnogo jače od onih Barsinih, a pojavila se čak i varijanta direktne trampe s Mančester junajtedom za Pola Pogbu, što su zvaničnici s Old Traforda glatko odbili. Ni Nejmar nema preteranu dilemu i ma koliko Realova ponuda bila primamljiva, on želi nazad u Barselonu.

Verbalni dogovor je već ogroman korak ka megalomanskom transferu kakav realno donedavno nije mogao da se zamisli. Ali, sve ostalo i dalje je vrlo komplikovano. Pogotovo jer su odnosi Barselone i PSŽ ozbiljno zahladneli upravo zbog onog prvog Nejmarovog transfera, koji je pomerio granice poslovanja na fudbalskoj pijaci.

Već vidimo da nas čekaju brojne naslovnice i detalji, preokreti i komplikacije. I tako sve do 31. avgusta...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar