Zaslužili ste: "Delfinima" isplaćeno SVE!

Vaterpolistima Srbije isplaćene sve zaostale premije, bonusi nagrade još od 2008. godine! Država regulisala dug Vaterpolo saveza od 1,2 miliona evra.

Ostali sportovi 25.06.2019 | 13:04
Zaslužili ste: "Delfinima" isplaćeno SVE!
Ako je neko od sportista ove zemlje zaslužio da dobije novčanu nagradu za sve što je uradio onda su to, bez dileme, vaterpolisti Srbije.

Od 2008. godine, vaterpolo reprezentacija Srbije (gotovo u istom sastavu) osvojila je čak 26 medalja, od čega tri olimpijske (jedno zlato), četiri sa svetskih prvenstava, šest sa evropskih prvenstava, 10 sa svetskih liga i tri sa svetskih kupova.

Momci koji su osvajali SVE u poslednjih desetak godina dobijali su obećanja da će im biti isplaćivane obećane nagrade koje država daje iz budžeta. Ali, sve do sada, novac nije bio isplaćivan, ili je bilo isplaćivano malo, nedovoljno, "parče po parče".

Jedni od najiskusnijih u srpskom timu koji su učestvovali u svim navedenim uspesima i osvajanjima medalja Andrija Prlainović i Duško Pijetlović rekli su za "Informer" da im je država sada isplatila SVE!

Dug Vaterpolo saveza Srbije od 1,2 miliona evra regulisan je iz budžeta, odnosno od novca građana, a najveći deo te sume činili su bonusi reprezentativcima za osvojene medalje od 2008. do 2018. godine.  

"Pre nekog vremena su nam isplaćene sve premije i ono što nam je sledelovalo igranjem za reprezentaciju. I moram da priznam da smo sada mirniji", rekao je Pijetlović.

On ističe da novac NIKADA nije bio motiv reprezentativcima Srbije.

"Mi smo uvek davali sve od sebe i nismo dozvolili da finansijska situacija u Savezu utiče na naše rezultate. Reprezentacija je osvajala medalje bez obzira na sve, jer nama novac nikada nije bio prioritet. Svakako da je lepo što je i taj deo sređen", kaže Pijetlović.

Andrija Prlainović, čiji je govor posle osvojenog zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru izazvao veliku pažnju i mnoge komentare, dodaja da je "situacija u Vaterpolo savezu Srbije konačno dobra".

"Mnogo se lakše funkcioniše kada su regulisana sva dugovanja. Naše misli su sada okrenute samo ka narednim takmičenjima. To je jedino o čemu sad moramo da razmišljamo, a više ne moramo da sebavimo finansijama i veoma sam srećan zbog toga", kaže Prlainović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar