Potvrđeno: Igor Milanović je novi trener Zvezde!

Legendarni vaterpolista Igor Milanović novi je trener Crvene zvezde.

Ostali sportovi 24.06.2019 | 21:39
Potvrđeno: Igor Milanović je novi trener Zvezde!
Zvezda POTVRDILA: Igor Milanović je NAŠ trener! Proslavljeni igrač i trener u narednom periodu vodiće vaterpoliste Crvene zvezde.

To je za "Večernje novosti" potvrdio direktor Zvezde Igor Milojević.

"Sedimo zajedno, sve je u redu, Igor Milanović je trener Crvene zvezde. O detaljima dogovora još je rano da govorimo", rekao je Milojević.

Milanović se vratio u Zvezdu sa kojom je 1992. godine osvojio duplu krunu kao igrač.

On je u crveno-bele stigao iz Valjeva, koji je predvodio prošle sezone. Kao trener je osvojio titulu prvaka Evrope sa Partizanom i Pro Rekom.

Ponikao je upravo u redovima Partizana, sa kojim je osvojio osam trofeja kao igrač, te 11 kao trener.

Vaterpolisti Crvene zvezde dobili su prošle sezone iznenada priliku (Partizan odustao) da igraju Ligu šampiona, ali se nisu proslavili, jer su takmičenje završili bez osvojenog boda. Verovali su crveno-beli da će rane zalečiti u domaćim takmičenjima, ali su na oba fronta ostali bez trofeja.

Bolji je bio Šabac…

Iz tog razloga u Zvezdi su odlučili da angažuju novog trenera, a odluka je pala na Igora Milanovića, jednog od najboljih vaterpolista sveta, ali i trenera koji iza sebe već ima dva osvojene titule prvaka Evrope, jednu sa Partizanom, a drugu sa Pro Rekom.

Milanović će od ponedeljka stupiti na novu dužnost, potvrdio je u razgovoru za "Novosti" Igor Milojević, direktor Zvezde i generalni sekretar SD iz Ljutice Bogdana 1. 

"Sedimo zajedno, sve je u redu, Igor Milanović je trener Crvene zvezde. O detaljima dogovora još je rano da govorimo", rekao je Milojević.

Odluka Milanovića da preuzme Zvezdu već je odjeknula u srpskoj javnosti. I dok jedni slave, navijači Partizana (sudeći prema komentarima), potez vaterpolo legende smatraju kao izdaju. Podsetimo, Milanović je ponikao u Partizanu, igrao, bio trener i koordinator svih selekcija, a jedno vreme radio je i u upravi FK Partizan.

Pojedini navijači "parnog valjka" zameraju Milanoviću trenutak koji je izabrao da pređe u redove najvećeg rivala, jer se vaterpolo gigant sa Banjice nalazi u velikoj finansijskoj krizi i pred gašenjem.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar