"Scenario i atmosfera - kao na filmu...''

''Filip ne može da izneveri u bitnim trenucima!'' Vaterpolista Srbije Dušan Mandić kaže da su scenario i atmosfera u finalu Svetske lige na bazenu Tašmajdan bili kao u filmu.

Ostali sportovi 24.06.2019 | 20:56
"Scenario i atmosfera - kao na filmu...''
Srbija je osvojila 12. titulu Svetske lige, a sedmu u poslednjih osam godina, u meču za pamćenje po velikom pljusku i pobedi nad svetskim prvakom i velikim rivalom, selekcijom Hrvatske.

"Bilo je teško i zanimljivo, ta kiša i atmosfera... Sve te nosi, nevreme pojačava atmosferu, čujemo da ljudi još više navijaju i glasniji su. U finišu je bilo sve neizvesnije, primili smo gol, posle je Filipović doneo pobedu, izdržali smo. Bilo je sjajno finale", izjavio je Mandić Tanjugu.

Levoruki vaterpolista italijanskog Pro Reka priznaje je da je ishod meča mogao i da bude drugačiji, odnosno da ode u peterce nakon što je Filip Filipović golom 17 sekundi pre kraja doneo trijumf "Delfinima".

"Odigrao sam jedno od najluđih finala, u filmskoj atmosferi i nevremenu. Oluja, kiša, publika nas je bodrila od početka do kraja i bila igrač više. Čestitam ekipi na lavovskoj borbi i ekipi Hrvatske, zasluženo je stigla do finala. Srećan sam što nije i sve se završilo u našu korist", kaže strelac četiri gola u finalu.

Sledeći cilj je svetsko zlato ovog leta u Južnoj Koreji, koje je trenutno u rukama baš Hrvatske.

"Idemo na SP sa najvišim ambicijama, da preuzemo tron od Hrvatske. Ipak, malo ćemo da uživamo u ovoj velikoj pobedi", naveo je Mandić i uz osmeh poručio da se nada da će selektor Dejan Savić dati ekipi bar dva dana odmora i da će "imati malo obzira".

Mandić dodaje da je bio uveren da će Filipović realizovati odlučujući peterac.

"Filip u bitnim trenucima ne može da izneveri. To je njegov kvalitet, čestitam mu na golu",zaključio je Mandić, koji se samo nasmejao na podsećanje o fantastičnom golu "šraubom" pri vođstvu Hrvatske 9:8 četiri i po minuta pre kraja.

Naredno Svetsko prvenstvo se igra u Južnoj Koreji od 15. do 27. jula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar