Zanosim se idejom da će Delije i Grobari pjevati zajedno!

Legenda srpskog glumišta o predaji pehara u Superligi, Zvezdi i ideji da bi sport trebalo da spaja ljude, ne razdvaja. . .

Košarka 24.06.2019 | 17:46
Zanosim se idejom da će Delije i Grobari pjevati zajedno!
Glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević (92) endavno je predao košarkašima Crvene Zvezde pehar za osvojenu košarkašku Superligu Srbie. "Ne ume da objasni" zašto su pozvali njega, ali se dodeli "veoma obradovao".

"Mislim da je ceremonija bila vrlo lepa, održana je samo pred navijačima Partizana, jer nije bilo Zvezdinih, a imam utisak da se nisu ljutili na mene zbog toga što sam dodelio pehar njihovim najvećim rivalima", rekao je Vlasta "Gloriji" i dodao da je veliki ljubitelj i poznavalac košarke i da dolazi na utakmice kad god može.

"Redovan sam na tribinama kada nemam predstave, onda se posvećujem isključivo košarci i izuzetno uživam u tome. Strastveni sam navijač Crvene zvezde, ali kad gledam utakmicu emocije ne ispoljavam, jedem se iznutra. Veoma me pogađa kada vidim lošu situaciju tokom meča, kao i kad neko od neodgovornih navijača baci neki predmet na teren ili se nedolično ponaša. Posle žestokih sukoba zanosio sam se idejom da je moguće da navijači Zvezde i Partizana zajedno, uz pesmu i bodrenje, krenu peške sa starog Kalemegdana. Mislim da bi to bila veoma lepa manifestacija, istinski sportski spektakl, koji bi pokazao kako se navija za svoj klub, ne samo na tribinama. Nažalost, duboko sam svestan da je to utopija", rekao je glumac.

Bard domaćeg glumišta se osvrnuo i na činjenicu da je danas igra drugačija:

"Mnogo je brža i agresivnija, ali uprkos tome odlazim na utakmice i stalno mislim da sve može da bude bolje. Zvezda i Partizan jesu sportski rivali, odnosno to treba da budu, to su klubovi čiji su tereni uvek bili jedni do drugih i uvek su se međusobno poštovali i uvažavali. Ova sadašnja zbivanja ne mogu da objasnim, to nije sportsko navijanje. Sport se, nažalost, pretvorio u nešto što razdvaja ljude, a trebalo bi da ih spaja!"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar