To se čekalo: Kavaj Lenard je slobodan!

A sada počinje otimanje za jednog od tri najbolja košarkaša na svijetu. . .  Lenard postaje slobodan agent, ali Reptorsi su najbliži da ga zadrže! Toronto jedini može da ponudi maksimalan ugovor ovom košarkašu.

Košarka 24.06.2019 | 14:36
To se čekalo: Kavaj Lenard je slobodan!
Licitiranje može da počne!

Kavaj Lenard (27) odbio je opciju da naredne sezone zaradi 21,3 miliona dolara u Torontu i postao je neograničeno slobodni agent, što znači da će za njega moći da se "otimaju" svi timovi, uključujući i njegov trenutni klub koji naravno namjerava da ga zadrži.

Najbolji košarkaš ove sezone u NBA ligi, i osvajač šampionskog istorijskog prvog prstena sa Reptorsima, ulazi tako na tržište i traži sredinu koja ga želi na dug period.

Najviše se spekulisalo da bi mogao da ode u rodni Los Anđeles, prije svega u Kliperse, dok se sve manje priča o Lejkersima, a jedna od opcija bio bi odlazak i u Bruklin ili Nikse, dok bi posebno drugopomenuti bili izazov za sebe jer su u očajnom stanju već godinama.

Kako prenose američki mediji, najrealnija opcija je ostanak u Torontu gdje je već u prvoj sezoni postao legenda franšize, a djeluje i da se po temperamentu slaže sa Kanađanima.

Naime, očekivano je da će Reptorsi iskoristiti opciju kao jedini tim koji može da ponudi Kavaju Lenardu maksimalni ugovor na PET godina u vrijednosti od 190 miliona dolara, a ostalo je na igraču ukoliko želi to da prihvati.

Toronto se prošlog ljeta "kockao" sa Lenardom kada su ga doveli iz Spursa na jednu sezonu, a za njega su dali dotadašnje prvo lice svoje franšize Demara Derozana.

Znali su da postoji velika šansa da ih Lenard "odjavi" nakon prve godine, a u toj sezoni je prosječno bilježio 26,6 poena i 7,3 skokova po meču, dok je posebno bio impresivan u plej-of serijama koje je često dobijao na umijeće.

Kako stvari stoje, Kavaj Lenard će ovog leta postati slobodan agent. Naime, on je odbio opciju vrednu 21,3 miliona dolara da produži saradnju sa Torontom na još jednu sezonu i postaće neograničen slobodni agent.

Ipak, Reptorsi su jedini tim koji mogu da mu ponude maksimalni ugovor vredan 190 miliona dolara. Sa druge strane, ostale franšize mogle bi da Lenardu na sto stave ponudu od „samo“ 140 miliona zelenih novčanica.

Iako su mnogi klubovi zainteresovani da angažuju Lenarda, a tu se pre svega misli na Los Anđeles Kliperse, ipak deluje da će se ovaj sjajni košarkaš odlučiti da ostane sa Reptorsima i u godinama koje dolaze. Stvari su se dosta promenile od kako je Toronto osvojio titulu šampiona, pošto su pre toga upravo Klipersi bili glavni favoriti da privole Lenarda da im se priključi.

Inače, Kavaj Lenard je izabran na NBA draftu 2011. godine od strane San Antonio Spursa sa kojima je 2014. godine osvojio titulu. On je u Toronto došao preko trejda, pošto je Demar Derozan završio u ekipi Grega Popoviča.

Prethodne sezone beležio je najbolje brojke u svojoj karijeri. U proseku je postizao 26,6 poena, a uz to je hvatao 7,3 lopti po utakmici. Američki mediji primećuju i da se u samoj franšizi i svlačionici ne diže tolika drama oko angažovanja Lenarda na duže staze, što može biti još jedan jasan pokazatelj da ovaj košarkaš ostaje na istom mestu.

Ako i ode, ipak je donio titulu u Toronto...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar