SP: Kraj dominacije Srba u 3x3!

Srbija bez finala, Letonci slavili u dramatičnoj završnici! Basket reprezentacija Srbije predala je tron u polufinalu Svetskog prvenstva 3x3.  Ništa od titule basketaša! Kraj sna o odbrani šampionskog trofeja! 

Košarka 23.06.2019 | 18:35
SP: Kraj dominacije Srba u 3x3!
Orlovi posle tri vezane godine neće braniti šampionsku titulu na Svetskom prvenstvo 3X3, pošto su upolufinalnom okršaju eliminisani od Letonije rezultatom 22:19.

Letonci će u finalu večeras igrati u finalu sa selekcijom SAD, dok će Srbija od 18.10 igrati meč za bronzanu medalju.

Letonci su nas pre dve godine dobili su nas u polufinalu EP, a sledeće smo im se revanširali u finalu. Ipak, sada je ponovo vodenica otišla na njihovu stranu.

Srbija je loše otvorila meč, ali je uspela da se vrati u posle vođstva Letonije rezultatom 17:10, stigne do jednog poena zaostatka 19:20, ali je presudila trojka Mijezisa. Posle tri minuta gubili smo sa 11:4, a potom i 13:4, kada je bilo jasno da su Estonci u boljem elementu od naših reprezentativaca.

Trogodišnja dominacija srpskih basketaša ipak nije produžena!

Na Svetskom kupu u Amsterdamu, naša reprezentacija izgubila je u polufinalu protiv Letonije i predala svetsku krunu, koju je "držala" u prethodne tri godine!

Srpska selekcija u sastavu Dejan Majstorović, Marko Savić, Dušan Domović-Bulut i Mihailo Vasić poražena je rezultatom 22:19 i tako se oprostila od titule, koju je osvajala četiri puta u pet izdanja ovog tkamičenja.

Naš tim je prethodno pobedio Tursku (22:10) i Južnu Koreju (21:16) i završio prvu fazu takmičenja kao drugoplasirani u grupi, iza selekcije SAD.

"Orlovi" su u dramatičnoj završnici poraženi od Letonije 22:19 u Amsterdamu.

Srpski tim u sastavu Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Mihailo Vasić uspeo je da nadoknadi sedam poena zaostatka (6:13), ali je izgubio loptu u napadu za izjednačenje (18:19), nakon čega Letonci postižu dva koša i rešavaju meč.

Letonija će u finalu igrati protiv selekcije SAD koja je u polufinalu deklasirala Poljsku 22:8. Finale je od 19:30.

Srbija će se sa Poljskom od 18.10h boriti za bronzanu medalju, koja donosi mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020.

Srbija je dobro otvorila meč i povela 3:1, ali je tada usledila furiozna serija Letonaca 10:1, te beg na ogromnih 13:6.

Nakon što su Letonci ušli u bonus, Bulut serijom dobrih poteza diže "Orlove" iz nokdauna, a potoim Majstrović "dvojkom" vraća naš tim potpuno u život (10:14).

Kruminš "dvojkom" sa velike distance preko ruke čuvara prekida nalet Srbije, ali Majstorović opet pogađa sa perimetra i smanjuje na 15:18.

Rival pravi seriju grešaka, što naš tim koristi i "dvojkom" Savića smanjuje na 17:18, a potom Letonci prave i faul pa Srbija dobija priliku da izjednači ili preokrene.

Međutim, Savić posle tajm-auta gubi loptu, a Letonci ne propuštaju takav poklon i stavljaju tačku na meč – 19:22.

3x3 SVETSKO PRVENSTVO, POLUFINALE:

Nedelja

SAD - Poljska 22:8
Letonija - Srbija 22:19

Za treće mesto:

18.10 Poljska - Srbija
19.30 SAD - Letonija

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar