Opština Lopare na Biznis samitu

Opština Lopare predstavila je svoje potencijale i razvojne mogućnosti na 8. Međunarodnom biznis samitu "BIST 2019" koji se održava se u Vrnjačkoj Banji.

Republika Srpska 23.06.2019 | 17:48
Opština Lopare na Biznis samitu
Zamjenik načelnika opštine Lopare Srećko Ilić rekao je da su tokom trajanja skupa, od 21. do 23. juna, predstavili sve privredne i turističke potencijale opštine.

"Čast nam je što smo na ovaj način predstavili i Republiku Srpsku, a učešćem na biznis samitu ostvarili smo i nove poslovne kontakte", rekao je Ilić.

Međunarodni biznis samit okupio je 500 učesnika iz zemalja regiona koji su razgovarali o novinama i unapređenju razvoja privrednih grana, te poslovnoj saradnji u oblasti turizma i nauke.



Menadžer "Bista 2019" Milan Jovičić istakao je da je cilj ovog skupa da na jedinstven način predstave biznis, tradicionalne, naučne, kulturne, istorijske i ljudske vrijednosti, kao i nove mogućnosti i ideje za poslovanje.

"Prepoznali smo opštinu Lopare kao jednu proaktivnu lokalnu zajednicu koja se bori da stvori što bolji privredni ambijent kako bi privukla potencijalne investitore s ciljem otvaranja novih radnih mjesta", rekao je Jovičić.

Organizatori 8. Međunarodnog samita "Bist 2019" su opština Vrnjačka Banja, Etno-centar "Gegula" iz Kraljeva i Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca.

Podršku ovom skupu su pružili Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Privredna komora Srbije.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

re

23.06.2019 17:02

Kakvo foliranje. Kakve crne razvojne mogućnosti Lopara kad ni jednu fabriku nisu izgradili, a postojeću fabriku Termal koju su radnici krvavim odricanjem stvarali decenijama su dali dodžaba privatniku. Eto tako se to radi u Loparama. I sad privatnik grelji li grelji i pljačka na radničkoj državnoj fabrici.

ODGOVORITE
Name

Milun

23.06.2019 20:03

Gdje god se Lopare pohvale, ima ološa koji to jedva čeka da pokvari i minimizira.To je bitno samo ocrniti Lopare a ne pominjati sve dobre strane.Što taj Termal nije prije prodat?Nije vrijedio pa ga niko nije ni kupio, a kada je prodat i radi onda glupi komentar od nekog glupana.

Name

loparski industrijalci

24.06.2019 06:37

Da svjedoci smo kako loparska privreda cvati, nema nezaposlensoti. Dok kriminalci izvlače profit iz državne radničke fabrike. U loparama se ološ ustoličio, okipirao i rastjerao sve koji su nešto znali, najbitnije je bio dovesti nesposobne sa kupljenim diplomama, mediokritete, tipove koji nikad ništa u životu radili, a o privredi pojma nemaju, kako onda od takvih, od tipova koji veze sa privedom nemaju očekivati da će od para narodnih, od budžeta graditi fabrike, ravijati opštinu i zapošljavati narod.

Name

re milun

24.06.2019 09:07

Ovi što se hvale privrednim "uspijesima", smatraju da po cijenu da sam narod na opštini pomre do siromaštva, nezaposlenosti, gladi, oni treba da drže opštinu pod opsadom i okupacijom. samo krčmi i eksploatiši sve resurse opštine i pri tom porezima deri kožu narodu, narod je lud pa trpi, i misle da će trpjeti, jer misle da na izborima mogu po svome kako hoće udružena klika, opet jovo nanovo, narod se ništa ne pita.

Name

Milun

24.06.2019 12:05

Poreze odredjuje vlada, pošto je komunizam umro, stari moj sve je u ovoj državi privatizovano.U Loparama na žalost nisu bile neke jake firme, pa dobro je da ih iko uzme.Ja vidim da se nešto radi u Loparama, a ti ako ne vidiš to je drugo.Moram te napomenuti da je Lopare u crno zavio onaj ko je bio prijeu vlasti i sve se pitao a svi to u Loparama dobro znaju i Lopare su bile na crnoj listi tako da nisu mogle dobiti ništa od međunarodnih organizacija.Dugo je trebalo ovim ljudima da Lopare skinu sa te liste i da se krene naprijed.

Name

Loparac

23.06.2019 17:35

Naš glavni problem u Loparama je što smo sve naše ljude koji su nešto znali na neki način otjerali iz Lopara.

ODGOVORITE
Name

istina

24.06.2019 06:38

Svi sposbni su rastjerani od nesposobnih koji su zainteresovani za parazitiranje i trošenje tuđeg.