Plakao sam kada je Endi Mari osvojio Vimbldon!

Dok čeka novi posao, poznati fudbalski trener Žoze Murinjo kaže da uživa u tenisu.

Tenis 23.06.2019 | 15:06
Plakao sam kada je Endi Mari osvojio Vimbldon!
Portugalac je proteklih dana primećen na terenima u Kvins klubu gde je imao i susret sa bivšim šampionom Vimbldona Endijem Marijem.

Teniser iz Danblejna igra u dublu, tamo ga danas u kombinaciji sa Felisijanom Lopezom očekuje finale i borba za trofej, a Murinjo kaže da je impresioniran britanskim teniserom.

"Posmatrao sam njegov trening i potom pričao sa njim o svemu što je prošao. Bilo je jako teško. Sa njegovim godinama, istorijom, svim što je ostvario, on mora da bude poseban, da je zaljubljen u igru i da je spreman da bi se vratio opet na teren. Ukoliko bude uspeo da zaigra ponovo u singlu, to bi bilo nešto zaista zadivljujuće", izjavio je Murinjo.

Endi je svoj prvi Vimbldon osvojio 2013. u finalu protiv Novaka Đokovića.

"Zaplakao sam kada je Mari osvojio prvi Vimbldon. Znam da su za te momke Vimbldon, Rolan Garos, ustvari svi veliki turniri kao što je za nas u fudbalu Liga šampiona. Znamo šta osećamo kada je osvojimo, znamo i kakav je osećaj kada smo blizu trofeja i mogu samo da zamislim koliko je njemu to značilo. Nije u pitanju samo Vimbldon, London, grad u kojem živi i svim tim što znači za Veliku Britaniju. Mogu sebe da zamislim na njegovom mestu i sve te emocije kroz koje je prolazio. Tako da sam bio emotivniji nego inače kada je Endi to uradio", izjavio je bivši strateg Reala, Intera, Čelsija i Mančester junajteda.

Portugalski stručnjak je uporedio dva sporta.

"Voleo bih da se svi fudbaleri nose sa odgovornošću i pritiskom na način kako to rade teniseri. U fudbalu se možete sakriti iza dobre igre saigrača. Ako sam štoper, mogu da prebacim grešku na golmana. Ako sam napadač i ne postižem golove, možda je krivo krilo što mi ne šalje dovoljno centaršuteva. U tenisu ne možete se sakriti. Sam si na terenu, jedan na jedan sa protivnikom", zaključio je Murinjo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar