Košarkašice Srbije ubjedljive protiv Turske!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Vršcu selekciju Turske sa 80:46 (22:9, 15:16, 20:12, 23:9).

Košarka 23.06.2019 | 11:18
Košarkašice Srbije ubjedljive protiv Turske!
Bila je to jedna od poslednjih provera za izabranice Marine Maljković pred početak Evropskog prvenstva.

Srbija je dobro počela utakmicu i već u petom minutu povela sa 11:3, a zatim i 17:4. Turska je teško dolazila do koša Srbije, koja je iz minuta u minut povećavala prednost i koja je na kraju prvog perioda bila 13 poena - 22:9.

Košarkašice Turske su zaigrale bolje u drugoj četvrtini i serijom 10:0 prišle na 27:22, ali su košarkašice Srbije do poluvremena povećale razliku na 37:25.

Posle pet minuta igre u nastavku, izabranice Marine Maljković su napravile velikih plus 21 (50:29), da bi do kraja još "dodale gas" i odličnom igrom stigle do više nego ubedljivog trijumfa.

Kapiten Srbije Jelena Bruks kazala je da prvo poluvreme "nije bilo po planu".

"Na pauzi smo se dogovorile šta je najbolje da odradimo za drugih 20 minuta. Mislim da smo većinu stvari ispravile u drugom poluvremenu i samim tim, ovim rezultatom pokazale da smo mnogo bolje odigrale taj deo igre", izjavila je Bruks.

Bruks je kazala da je njena ekipa iz utakmice u utakmicu sve bolja.

"Da li je to nijansa ili dve, bitno je da smo bolje. Sve ono što radimo na treningu pokušavamo maksimalno da prenesemo na teren i mislim da nam to ide od ruke. Imamo još nekoliko dana do početka prvenstva, još neke stvari treba da ispravimo i da se spremimo za taj 27. jun", poručila je ona.

Sonja Petrović je navela da krajnji rezultat ne prikazuje najrealnije ni Tursku ni samu utakmicu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar