Zvanično: Subotić novi trener Budućnosti!

Plavi konačno imaju šefa stručnog štaba.  PIKSI pravi "ratnički tim", cilj povratak u Evroligu! Šezdesetdvogodišnji Novljanin koji se i kao igrač i kao trener proslavio u Grčkoj, Slobodan Subotić, novi trener košarkaša Budućnosti!

Košarka 23.06.2019 | 11:56
Zvanično: Subotić novi trener Budućnosti!
Slobodan Subotić je novi šef stručnog štaba Budućnosti. Najavljivalo se to, a večeras je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Detalji saradnje nisu poznati, a u saopštenju Podgoričana stoji biografija 62-godišnjeg stručnjaka rođenog u Herceg Novom.

Nakon igračke karijere Slobodan Subotić je započeo svoju trenersku karijeru u Iraklisu. Vodio je sve najveće klubove u Grčkoj: Iraklis, AEK, Aris, Panatinaikos, Panionios, PAOK i Olimpijakos. Takođe, vodio je i hrvatske košarkaške klubove - Split, Cedevitu i Cibonu. Osim klubova Subotić je vodio i selekcije Slovenije i Libana. 

Kao igrač, pet puta je bio šampion Grčke, a isto toliko puta je osvojio i Kup Grčke. Kao trener osvojio je Kup Radivoja Koraća, dva šampionata Grčke, Kup Grčke dok je dva puta proglašen za najboljeg trenera u Grčkoj.

Prethodnih dana se spekulisalo da će Budućnost preuzeti hrvatski trener Aco Petrović, ali se uprava podgoričkog kluba na kraju odlučila za Subotića. Sa njim će Budućnost praviti tim sa kojim će probati da se vrati u Evroligu.

Subotić je u intervjuu za Sport klub jasno poručio da je spreman za novi izazov.

"Budućnost je veliki izazov za mene, a kao ratnik u duši nastojaću da formiram tim koji će se u svakom meču ponašati ratnički, koji će se boriti po principu svi za jednog, jedan za sve. Primarni zadatak je da u narednom periodu sastavimo ekipu koja može da odgovori velikim ciljevima i ambicijama. Dobro je što Budućnost u sastavu već ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogo ekstra talentovanih momaka. Naravno, biće i pojačanja jer su ciljevi Budućnosti jasni. Govorim o duploj kruni u Crnoj Gori, o ponovnom plasmanu u Evroligu, o dobrim i kvalitetnim partijama na evropskoj sceni", rekao je Subotić, koji je rođen u Herceg Novom.

Subotić je pratio Budućnost prošle sezone.

"Pratio sam Budućnost prošle sezone i ne slažem se da se sezona može oceniti kao loša. Osvojili su duplu krunu, stigli su do finala ABA lige, pružili koliko su mogli u elitnom takmičenju, a jako je bitno uzeti u obzir da su bili nova ekipa u Evroligi. I pored toga na pleća su bacilli gigante kakvi su Real, CSKA, Barselona…. Sa mnogo optimizma i entuzijazma čekam nove izazove i iskušenja”, zaključio je novi trener Budućnost Volija koji će pokušati da vrati Evroligu u Podgoricu.

Na sajtu KK Budućnosti potvrđeno je da će ekipu u novoj sezoni voditi Slobodan Subotić koji ima državljanstvo Grčke, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Igračku slavu popularni Piksi stekao je u dresu Arisa s kojim je osvojio pet titula prvaka Grčke. U solunskom klubu izgradio veći deo trenerske karijere tokom koje je vodio i Iraklis, Aris, AEK, Panatinaikos, Olimpijakos, Panionios i PAOK. 

Bio je selektor Slovenije i Libana, trenirao Split, italijanski Jezi i libanski Al Rijad. Na Balkanu je poslednji put bio angažovan kao trener zagrebačke Cibone 2017. godine.

Kao trener osvojio je Kup Radivoja Koraća, tri titule prvaka Libana, Kup i dva šampionata Grčke u kojoj je dva puta proglašavan za trenera godine

Izvor: mozzartsport/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar