KA: Brazil razbio Peru i pogurao Venecuelu ka 1/4-finalu

Fudbaleri Brazila sa 4:0 pobedili su ekipu Perua i kao prvoplasirani iz grupe A odlaze u nokaut fazu Kopa Amerike.  Lud gol Firmina, nadmoćni Brazil overio prvo mesto, prošla Venecuela! Selesao u četvrtfinalu, Selesao liči na sebe - 5:0.  Brazil zaigrao sambu protiv Perua, oduševio Everton! Zanimljivo je da bi već u četvrtfinalu mogli na Argentinu, ali za to bi morale mnoge stvari da se "potrefe" već večeras.

Fudbal 23.06.2019 | 11:37
KA: Brazil razbio Peru i pogurao Venecuelu ka 1/4-finalu
Brazilci su bili apsolutni favoriti grupe A i to breme su izneli na najbolji mogući način, pošto grupe napuštaju kao prvoplasirani sa 7 osvojenih bodova, uz 8 postignutih golova i bez primljenog pogotka.

U poslednjem meču su igrali ne samo za sebe već i za reprezentaciju Venecuele, kojoj je trebao što veći poraz Peruanaca kako bi se uz Brazil plasirali u četvrtinu finala Kopa Amerike.

Brazil je rano došao do vođstva, Kazemiro je već u 12. minutu utakmice doveo "Karioke" do prednosti, da bi drugi pogodak koji je postigao Firmino već obišao planetu.

Golman Perua Pedro Galjese je loše ispucao loptu pogodivši Firmina u leđa, da bi lopta potom pogodila stativu, odbila se do Firmina koji je lako obišao Galjesea i postigao drugi gol na susretu.

Na 3:0 povisio je Everton u 32. minutu utakmice, a konačan rezultat je postavljen u drugom poluvremenu, pošto je Dani Alves u 53. minutu bio strelac, a tačku je u 90. minutu stavio Vilijan.

Što se tiče Venecuele, oni su sa 3:1 pobedili Boliviju zahvaljujući golovima Makiza (dva puta) i Martinesa dok je počasni pogodak za Boliviju postigao Leonel Žustinijano.

Brazil sa 7 osvojenih bodova ide u četvrtfinale kao prvoplasirani i sa sobom vode Venecuelu koja je sa 5 bodova završila kao druga u grupi A.



Brazil u stilu pravog Brazila! Tako možemo da kažemo za večerašnje izdanje Selesaa na Kopa Amerika. Peru je bio samo lak zalogaj, a Brazil je sa sedam osvojenih bodova obezbedio nadmoćno prvo mesto u grupi. Kao domaćin turnira je pred odličnom podrškom svojih navijača savladao Peru s 5:0 (3:0) i tako i igrom i rezultatom podsetio na one stare dane kada su se protivnicima šortsevi tresli kada vide žuti dres preko puta.

Već posle 45 minuta igre sve je bilo jasno, a možda i ranije jer je Brazil već posle 20 minuta vodio s 2:0. Prvi gol je bio delo Kazemira koji se odlično snašao posle jednog prekida, da bi Firmino sedam minuta kasnije postigao lud gol.

Posle ispucavanja golmana Perua, lopta je pogodila Firmina, potom se odbila ka stativi, opet prevarila golmana Galesea, a Firmino ga je driblingom nadigrao i lako poslao loptu u mrežu za 2:0. Rezultatski - utakmica je bila gotova.

Na 3:0 povisio je Everton jako lepim udarcem kada je pogodio sa ivice šesnaesterca za 3:0, a asistent mu je bio Filipe Kutinjo koji je najavio da se polako vraća u formu. Brazil je bio vrlo osiguran pozadi sa Alisonom, Filipe Luizom, Markinjosom, Silvom i Alvesom. Kutinjo, Artur, Everton i Firmino su ubijali protivnika napred, a Kazemiro je ponovo pokazao jako dobar meč.

Kod četvrtog gola Brazila videlo se koliko se razigrao sastav selektora Titea, fenomenalno je tekla lopta, a Nejmar uopšte nije nedostajao u svemu tome. Na kraju akcije od dvavesetak dodavanja Firmino je proigrao Alvesa, a ovaj je završio akciju. Bio je to melem za oči za domaće navijače, posebno zbog svega što su doživeli na onom čuvenom meču protiv Nemaca, a sada su oni delovalo kao Nemci na tom meču. Fantastično je odigrao Selesao i podigao radnu temperaturu pred one najvažnije utakmice. Sve je zaokružio Vilijan golčinom u 90. minutu. Moglo je da bude i ubedljivije da je Gabrijel Žezus pogodio s bele tačke u nadoknadi.

Brazil će u Porto Alegreu 27. juna igrati svoj duel četvrtfinala i još čeka protivnika.

U drugoj utakmici grupe A Venecuela je tražila pobedu nad prežaljenom Bolivijom i uspela je u toj nameri - 3:1 (1:0). A u isto vreme se nadala porazu Perua od Brazila što je bila realna stvar.

Odličan početak meča je olakšao posao Venecueli jer je već u 2. minutu na asistenciju Ernandeza Maćis pogodio glavom. Bila je to jako lepa akcija, prava fudbalska, oličenje razloga zbog kog volimo i gledamo Kopa Amerika. Isti igrač je povisio na 2:0 na startu drugog poluvremena i bilo je jasno da će Venecuela kao drugoplasirana proći direktno dalje iako je Bolivija dala gol pred kraj utakmice. Tamo će igrati protiv drugoplasiranog iz grupe B. A Peru će čekati poredak trećeplasiranih timova.

Ispromašivali su se Brazilci protiv Venecuele (0:0), na njihovoj strani nije bila ni VAR tehnologija pošto im je "skinula" dva jedanaesterca, ali sve to su naplatili protiv Perua.

Domaćin turnira bio je više nego ubedljiv protiv Perua slavivši 5:0 (3:0), pa su time još jednom potvrdili epitet prvog favorita za osvajanje Kopa Amerike, iako im je to laskavo priznanje bilo "uzdrmano" pre dve nedelje kada je objavljeno da je Nejmar povređen.

Tite je pronašao pravu formulu bez njega, dao je veću odgovornost Kutinju, zablistao je mladi Everton iz Gremija, a sve bolje funkcionišu i kada je na terenu Firmino.

Seriju golova je u 12. minutu "otvorio" Kazemiro kada je Markinjos prebacio loptu s prve na drugu stativu, dok je Peru bio u problemu već u 19. posle "skupe" greške golmana.

Galese je dugo je gledao da ispuca loptu, to je pročitao Roberto Firmino i postavio nogu, lopta je pogodila okvir gola, da bi ju potom napadač Liverpula lako "učačkao" u mrežu, kao što je to uradio Karim Benzema pre godinu dana protiv njegovog kluba u finalu Lige šampiona.

Nova zvezda južnoameričkog fudbala Everton je lepo u 32. minutu ušao sa boka u sredinu i uputio neodbranjiv šut u bliži ugao nesrećnog golmana PeruaR, dok je Dani Alves "ugasio svetlo" u 53. posle pasa Roberta Firmina.

U strelce se na kraju upisao i Vilijan u 90. minutu, dok je šansu za to propustio Gabrijel Žesus koji je samo par minuta kasnije promašio jedanaesterac.

Brazil je tako osvojio prvo mesto u grupi sa sedam bodova, u četvrfinalu im sledi duel sa trećeplasiranim iz grupe B ili C, dok je dalje prošla i ekipa Venecuele koja je večeras pobedila Boliviju bez većih problema.

PERU: Galese - Advinkula, Arauho, Abram, Trauko - Tapija, Jotun (od 46. Flores), Polo, Kueva (od 67. Balon), Farfan - Gerero (od 56. Gonzales).

BRAZIL: Alison - Alves, Silva, Markinjos, Filipe Luis (od 57. Sandro) - Kazemiro (od 70. Alan), Artur, Kutinjo (od 77. Vilijan) - Everton, Firmino i Žesus.

GRUPA "A", 3. KOLO:

Peru - Brazil 0:5 (0:3)
/Kazemiro 12, Firmino 19, Everton 32, Alves 53, Vilijan 90/

Bolivija - Venecuela 1:3 (0:1)
/Hustinijano 82 - Marćis 2, 55, Martinez 87/

TABELA: Brazil 7, Venecuela 5, Peru 4, Bolivija 0.

GRUPA "B", 3. KOLO:

Katar - Argentina (nedelja, 21.00)

Kolumbija - Paragvaj (nedelja, 21.00)

TABELA: Kolumbija 6, Paragvaj 2, Katar 1, Argentina 1.

GRUPA "C", 3. KOLO:

Čile - Urugvaj (utorak, 1.00)

Ekvador - Japan (utorak, 1.00)

TABELA: Čile 6, Urugvaj 4, Japan 1, Ekvador 0.

*Dalje idu po dve prvoplasirane ekipe i dva najbolja trećeplasirana ekipa.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar