KAN: Nigerija jedva, bod za Madagaskar!

Igalo sprečio kiks Nigerije, bod za Madagaskar na debiju.  Fudbaleri Nigerije savladali su Burundi 1:0, u prvom kolu Grupe B Kupa afričkih nacija (KAN).

Fudbal 23.06.2019 | 10:21
KAN: Nigerija jedva, bod za Madagaskar!
Uprkos žestokom pritisku "superorlovi" su tek u završnici probili otpor rivala golom rezerviste Odiona Igala.

Napadač kineskog Šangaja je u 77. minutu iskoristio kiks defanzivca Burundija prilikom dodavanja Aine i dijagonalom prevario golmana Nahimana.

U drugom meču debitant Madagaskar je neočekivano remizirao sa Gvinejom 2:2.

Malo je nedostajalo da vidimo i prvu senzaciju na ovogodišnjem KAN, jer je Madagaskar početkom drugog poluvremena preokrenuo vođstvo Gvineje iz prvih 45 minuta, da bi rival izjednačio oz penala u 66. minutu.

Mija sa dva centaršuta režirao pobedu Ugande. Fudbaleri Ugande savladali su Kongo 2:0, u drugom meču Grupe A Kupa afričkih nacija (KAN).

Uganda je povela već u 14. minutu preko Patrika Kadua, dok je pobedu "overio" Emanuel Okvi u trećem minutu drugog poluvremena.

Oba puta asistent za golove glavom iz prekida bio je Faruk Mija, Kaduu je gol "servirao" centaršutom iz kornera na prvu stativu, dok je iz slobodnog udarca pronašao Okvija koji je fantastično prebacio golmana Konga.

U vrlo otvorenom meču na više od 30 stepeni u Kairu, oba tima su imala više od po deset šuteva ka golu, ali su igrači Konga bili lošiji u završnici.

Uganđani su bili znatno opasniji, sjajne šanse su propustili strelac Kadu, asistent Mija, te Kalid Aučo i Mičel Azira, dok je s druge strane igrač Konga Džonatan Bolingi pogodio stativu 20 minuta pre kraja.

Pobedu u prvom kolu je ostvario i domaćin turnira Egipat, koji u drugoj rundi igra sa Kongom, dok će rival Ugandi biti Zimbabve.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar