Vanja Milinković Savić u Standardu!

Radi se o pozajmici sa pravom otkupa.

Fudbal 23.06.2019 | 12:15
Vanja Milinković Savić u Standardu!
Nije nekadašnji mladi i omladinski reprezentativac Srbije Vanja Milinković Savić (22) uspeo da se izbori za mesto pod suncem u Seriji A za dve sezone od prelaska iz poljske Lehije u Torino. Pomenuti period proveo je uglavnom na klupi za rezerve Bikova ili na pozajmicama u SPAL-u i Askoliju, gde se takođe nije izborio za ugovor, pa je došlo vreme za promenu zemlje.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Milinković Savić će se preseliti na pozajmicu u redove belgijskog prvoligaša Standarda iz Liježa, na lično insistiranje trenera Mišela Prudoma, inače prodslavljenog belgijskog golmana. Prema dogovoru dva kluba, Standard će moći da otkupi Vanju narednog leta ukoliko bude zadovoljan njegovim odbranama, a aktuelni ugovor sa Torinom ističe mu 30. juna 2021. godine.

Proteklih šest meseci Vanja Milinković Savić je proveo na pozajmici u drugoligašu Askoliju gde je dobro počeo drugi deo sezone, ali i izgubio mesto u timu posle sedam nastupa koje je upisao u redovima crno-belih.

Pored Standarda, za nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije postojalo je i interesovanje iz Nemačke i Italije, ali je selidba u Lijež na kraju postala najizglednija opcija i pitanje je trenutka kada će belgijski klub to i ozvaničiti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar