SP: Srpski basketaši u polufinalu!

Bulut nokautirao Francuze slučajnim košem, Srbija u polufinalu SP! Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva 3x3 u Amsterdamu.  Majstorije Buluta - Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva! Francuska nije izdržala protiv naših majstora, sledeća je Letonija.

Košarka 23.06.2019 | 10:02
SP: Srpski basketaši u polufinalu!
Srbija je u četvrtfinalu savladala selekciju Francuske 20:12, uprkos lošem otvaranju meča ekipe u sastavu Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Mihailo Vasić.

"Orlovi" će u polufinalu igrati sa selekcijom Letonije, u nedelju od 16.05. Letonija je u četvrtfinalu pregazila Ukrajinu 21:7.

Dve selekcije se dobro poznaju, Srbija je pobedila šampiona Evrope iz 2017. u finalu prošlogodišnjeg kontinentalnog turnira 19:18.

Letonci su na ovom SP u grupnoj fazi pobedili Japan 14:11, Australiju 20:16 i Brazil 22:20, dok su izgubili od Poljske 15:13. Prosečno postižu 18 poena.

Korak po korak i Srbija je već blizu medalje!

Najbolja reprezentacija Srbije u basketu 3x3 izborila je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, koje se održava u Amsterdamu, nakon što je ubjedljivo pobijedila neugodne Francuze - 20:12, iako su meč srpski basketaši počeli loše i gubili 4:0.

Srbija će za finale igrati protiv Letonaca u nedjelju od 16.05.

Srpski tim je prethodno pobijedio Tursku (22:10) i Južnu Koreju (21:16) i završio prvu fazu takmičenja kao drugoplasirani u grupi, iza selekcije SAD, koja bi mogla da bude i rival srpskim basketašima i u finalu ukoliko budu bolji od Poljske, a Srbi od Letonaca.

Srbija je do sada četiri puta osvajala titulu prvaka svijeta u basket 3x3, od čega tri u nizu.

Bravo za naše basketaše, Srbija je u polufinalu prvenstva Sveta u Amsterdamu!

Orlovi su se susreli sa Francuskom koju su nadigrali sa 20:12, a sve je bilo ispraćeno majstorskom igrom Dušana Domovića Buluta koji je briljirao praćen Majstorovićem, Savićem, Vasićem... Nije bilo možda lako kao što kaže rezultat, ali su naši basketaši odradili fantastičan posao. Posebno imajući u vidu slab početak.

Srbija je slabo počela meč, Francuzi su napravili seriju i poveli sa 4:0 pre svega posle dobre igre Žentila. Malo ko je to mogao da očekuje. Međutim, nisu se naši momci uplašili.

Počeli su da igraju i malo po malo da tope prednost. Dvojka Dejana Majstorovića bila je neverovatno bitna, a onda je krenula furija. Srbija je prešla u prednost, povela sa dobrim skokom u napadu Dušana Domovića Buluta, i stigli smo u egal - 10:10.

Tu je Srbija došla u prednost fantastičnom dvojkom Buluta praktično iz nemoguće prilike gde je pokazao zašto ga smatraju najboljim basketašem sveta. Brzo su Orlovi stigli do 16:10 i tu je bilo najavljeno veliko slavlje. Savić je pogodio jako tešku dvojku za 19:12!

Srbija će sutra igrati u polufinalu protiv Letonije. Vrlo nezgodne ekipe. U drugom polufinalu sastaće se Sjedinjene Američke Države i Poljska.

Još jednom su naši basketaši pokazali da su svetska sila!

Srbija je loše otvorila četvrtfinalni meč, Francuzi su brzo poveli 4:0, ali tu seriju prekida Majstorović šutem za dva poena.

Postepeno Srbija pojačava odbranu, a Majstorović uz podršku Buluta donosi izjednačenje (5:5) na šest i po minuta pre kraja.

Posle tajm-auta, Francuzi prave faul prilikom koša Savića, koji reaguje sjajno i u narednom napadu i preokreće rezultat na 8:5.

Francuzi prekidaju ovu seriju, ali Bulut sjajnim skokom posle promašaja saigrača održava prednost našeg tima (9:7).

Međutim, Žentil postiže dvojku i vraća rezultat u egal, Bulut vraća Srbiju u vođstvo, a potom slučajno postiže "dvojku" prilikom očajničkog šuta kojim je nameravao pre svega da iznudi faul (13:10).

U tom trenutku Bulut "lomi" meč, prvo fantastično asistira preko dvojice Francuza za lagano polaganje Vasića, a onda i sam poentira za ogromnih 15:10.

Francuzi očajnički pokušavaju da se vrate u igru "dvojkama", ali ih šut ne služi, dok Srbija pametnom igrom i koševima Majstorovića i Buluta postepeno povećava na 17:10, na minut i po pre kraja.

Francuski prekidaju seriju Srbije i sa dva brza koša smanjuju na 17:12, ali odmah stiže odgovor Savića za 19:12, posle čega poentira i Vasić za konačnih 20:12 posle isteka svih 10 minuta igre.

U drugom polufinalu igraće selekcije SAD i Poljske. Amerikanci su srušili Sloveniju 21:14, a Poljaci ekipu Portorika istim rezultatom.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar