Milutinov dobio Partizan na sudu, u klubu kažu PLAĆENO!

BAT opomenuo Partizan za Milutinova i Vujoševića; Klub: Nećemo upirati prstom. . .  Košarkaški klub Partizan oglasio se povodom opomene Košarkaškog arbitražnog suda (BAT) u vezi sa dugovanjima prema Nikoli Milutinovu i Dušku Vujoševiću.  Na osnovu presude Arbitražnog tribunala (BAT), Partizan je dužan da isplati bivšem igraču Nikoli Milutinovu 145. 000 evra. Klub se oglasio saopštenjem nakon što se ova informacija našla na sajtu posle deset meseci, kažu da je regulisano!

Košarka 22.06.2019 | 21:16
Milutinov dobio Partizan na sudu, u klubu kažu PLAĆENO!
Na sajtu BAT objavljeno je da je Partizan dužan da isplati centru Olimpijakosa 145.000 evra, te dodatnih 37.000 evra njegovoj menadžerskoj agenciji, a svog najtrofenijem treneru dug od 150.000 evra.

Partizan je trebalo da podmiri dugovanja prema Vujoševiću još 1. septembra prošle godine, pa je u međuvremenu na postojeći dug obračunata kamata od 5 odsto, a Partizan će morati da plati i troškove suđenja.

Međutim, u Humskoj 1 su iznenađeni reakcijom na sajtu BAT:

"Partizan NIS sa svim bivšim igračima i trenerima, uključujući i Nikolu Milutinova ima potpisane sporazume o reprogramu dugovaranja i obaveze iz tih sporazuma se ispunjavaju blagovremeno.

Rata koja je dospela 15. novembra 2018. plaćena je na vreme, a klub u svom finansijkom planu ima plaćanje preostalih rata iz sporazuma postignutog u avgustu 2018.

Pre dva meseca, klub je u potpunosti isplatio potraživanja koja je agencija Entersport LLC imala prema Partizanu i na taj način okončao pravni odnos sa tom agencijom.

Potpisani sporazumi sa bivšim igračima i trenerima, kao i njihovo poštovanje, predstavljaju ključnu stavku u potpunoj finansijskoj stabilizaciji kluba, stoga u tim slučajevima Partizan NIS ne dozvoljava nikakve improvizacije.

Zbog čega se vest o slučaju koji je zapravo završen isplatom prema agenciji, odnosno sporazumom sa igračem koji se u potpunosti poštuje, pojavila u javnosti, KK Partizan NIS ne želi da nagađa.

Indikativno je da se ona pojavila u trenucima neposredno pred odluku Evrolige o dobijanju specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju za sezonu 2019/20.

KK Partizan NIS neće upirati prstom ni u koga, ali želi da još jednom istakne kako je klub finansijski stabilan, da svoje obaveze ispunjava na vreme i da zbog toga ne postoji nikakva opasnost da se klub nađe pod blokadom BAT zbog bilo kog dugovanja", navodi se u saopštenju Partizana u vezi sa upozorenjem BAT.

Inače, prva rata na osnovu presude trebalo je da bude isplaćena 15. novembra 2018. godine, a naredne četiri istom dinamikom na godišnjem nivou sve do 2022. godine. U presudi tribunala se navodi da će Partizan biti dužan da isplati bivšem igraču celokupnu sumu ukoliko bude kasnio sa jednom od pet rata.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar