Selektor Hrvatske: Nek' nam Beograd bude motiv!

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak izjavio je da će u nedelju u finalu igrati dve najbolje reprezentacije na svetu, Srbija i Hrvatska.  Selektor Hrvatske: Pobedićemo Srbiju! "Igramo u hramu vaterpola na Tašmajdanu, protiv Srbije. Gde ćeš veći motiv, za to se živi", kazao je Ivica Tucak posle plasmana u finale.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Španiju rezultatom 10:8.

Šta je bilo presudno za plasman u finale

"Otvorili smo utakmicu na izvandredan način, kontrolisali smo igru na oba smera i odbrambeno i napadački, dok smo imali svežine, ovo je surov ritam...
Ostali smo bez snage i kiseonika, ali misilm da rezultat nije bio ugrožen ni u jednom trenutku, presudila je volja i želja i mislim da smo mi za nijansu jači od Španije. Čestitam mojim momcima i sutra je novi dan, nova bitka u ovako jednom suludom ritmu", rekao je selektor Hrvatske, Ivica Tucak.

U nedelju se sastaju svetski i olimpijski šampion, a Ivica Tucak je govorio o prednostima i manama dveju ekipa.

"Ovo ne ide u prilog ni Srbiji ni Hrvatskoj, mi smo dve najbolje reprezentacije na svetu. Naši igrači su već malo opterećeni godinama i kada se igraju Olimpijske igre, Svetsko prvenstvo, to je ipak druga priča, pošto imaju po dva dana odmora, tako da sutra će presuditi ko bude spremniji i odmorniji, mane i prednosti Srbije znamo, kao što oni znaju naše, ali ono što ja želim jeste da svi zajedno uživamo u jednoj vrhunskoj, sportskoj, vaterpolo predstavi, pošto su to dve najbolje ekipe na svetu koje su obeležile zadnjih 10 godina vaterpola, ulog je ogroman, mi smo možda u malo podređenom položaju jer igramo u Beogradu, ali s druge strane, neka nam to bude i neki motiv više. To ću igračima i reći, želim da sutra pobedimo Srbiju u jednoj pravoj, sportskoj utakmici, pa na kraju ko pobedi pružiti ruku i ukoliko to bude moj tim biću najsrećniji čovek na svetu, a ako bude Srbija, ja ću im sportski čestitati".

Vreme je za novi "klasik" u Beogradu!

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak, posle plasmana u finale Svetske lige, rekao je da će meč sa Srbijom za titulu Svetske lige biti pravi vaterpolo spektakl u hramu vaterpola na Tašmajdanu.

"Po svemu prikazanom ovde u Beogradu, ali i u poslednjih 10 godina, dve najbolje reprezentacije na svetu su u finalu. Očekujem pravu sportsku utakmicu, vaterpolo spektakl, iako smo i mi i Srbija na neki način 'mrtvi' u ovom suludom ritmu šest dan, šesta utakmica. Svaka sve teža i teža", rekao je Tucak novinarima posle meča.

On je istakao da se reprezntacija Hrvatske istrošila u polufinalnom duelu sa Španijom.

"Treba da se odmorimo i da sutra uživamo u pravom sportskom događaju. Neka pobedi bolji, a ja verujem da će da pobedi Hrvatska. Igramo u hramu vaterpola na Tašmajdanu, protiv Srbije. Gde ćeš veći motiv, za to se živi", zaključio je Tucak.

Podsetimo, Srbija je na ovom turniru već jednom pobedila Hrvatsku u grupnoj fazi 11:10.

Nakon tog susreta Tucak je pohvalio publiku kazavši da nije bilo nijednog ružnog povika, odnosno da je sve proteklo u sportskoj atmosferi.

Utakmica za treće mesto između Australije i Španije igra se sutra od 15 sati, dok će finalni susret biti odigran od 16 sati i 45 minuta.

Izvor: B92/Tanjug

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Ja

23.06.2019 17:19

Ugledaj se, na SRBIJU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.