Gotovo: Rajković u Francuskoj za 3.000.000 evra!

Srpski golman napustio Makabi! Dosta je bilo Izraela, Rajkoviću - srećno u Francuskoj! Da bi napredovao u karijeri, bilo je neophodno da ode u jaču ligu. . .

Fudbal 22.06.2019 | 19:41
Gotovo: Rajković u Francuskoj za 3.000.000 evra!
Završena je i saga oko transfera Predraga Rajkovića!

Srpski reprezentativni golman nastavlja karijeru u francuskom Remsu. Makabiju će pripasti 3.000.000 evra na ime obeštećenja, a Rajković potpisuje ugovor na četiri godine, saznaje MOZZART Sport.

Dugo je vladala neizvesnot oko narednog kluba Rajkovića koji je minule sezone proglašen najboljim golmanom izraelske lige u Makabijevom pohodu na titulu. Makabi je znao da mora da ga proda godinu dana pre isteka ugovora i uspeo je da izvuče uloženi novac koje je pre četiri godine platio Zvezdi. Mnogi klubovi su se pominjali kao zainteresovani za Rajkovića. Šuškalo se o Monaku, Bordou, Renu, Valensiji, Sevilji, Udinezeu, Bolonji... Na kraju su četiri kluba ostala u trci za Rajkovićev potpis: Ren, Rems, Valjadolid i Espanjol. 

Pobedio je Rems koji ne prethodne sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenja francuskog šampionata i završio je na osmom mestu. Prvi golman Remsa u prošloj sezoni je bio Eduar Mendi, dok ga je menjao Joan Karaso koji je nedavno napustio klub. Rajković bi trebalo da zameni Mendija na mestu prvog čuvara mreže. Za Mendija se interesuju premijerligaški klubovi i Marselj posle sjajne minule sezone. 

Rajković je četiri godine proveo u Izraelu, a pre toga je branio u Crvenoj zvezdi i Jagodini. 

Najbolji golman "Mundijalita" iz 2015. godine konačno u jednoj od "liga petice".

Predrag Rajković (24) dostigao je zenit karijere u Makabiju, a da bi dalje napredovao neophodno je bilo da ode u jače takmičenje i po svemu sudeći to će biti Francuska.

Kako prenosi tamošnji "RMC Sport", Rajković će u narednim danima postati novi fudbaler Remsa koji će ga Makabiju platiti oko 3 miliona evra, dok pojedini izvori iz Francuske "barataju" cifrom i do čitavih 5 miliona evra.

Reprezentativac Srbije je od 2015. godine bio u Izraelu kada je prešao iz Crvene zvezde, a prethodna sezona mu je bila možda i najbolja u karijeri.

Makabi je pod trenerom Vladom Ivićem ekspresno osvojio šampionsku titulu, a Rajković je branio odlično i na ukupno 43 utakmice u svim takmičenjima primio je samo 23 gola, odnosno na 22 susreta je sačuvao mrežu netaktnutom.

Rajković je do sada odigra 11 utakmica za "A" reprezentaciju Srbije, a u Francuskoj će probati da nađe formu kojom će "istisnuti" Marka Dmitrovića sa gola.

Rems je prošle sezone u Ligi 1 bio osmoplasiran, a na golu je stajao Joan Karaso.

Podsetimo, za Rajkovića se u ovom prelaznom roku interesovao i Monako.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar