Kenijci obrnuli igricu!

Kažu da novo atletsko čudo ima samo 17! Malo ko im veruje, naravno, da je Edvard Zakajo Pingva tinejdžer. . .

Ostali sportovi 23.06.2019 | 08:21
Kenijci obrnuli igricu!
Manipulacije sa godištem mladih sportista nije ništa novo ni u ovom, našem delu sveta, ali i šire. Međutim, najočigledniji primeri nam već godinama dolaze sa Crnog kontinenta. A neki su toliko smešni, da je to za neverovati.

Poslednji skandal ovog tipa potresao je već praktično uništenu atletiku (uglavnom sistemskim dopingom), a sumnjivi  "junoša" nam dolazi iz Kenije. U pitanju je novo dugoprugaško čudo Edvard Zakajo Pingva za kojeg tamošnjie vlasti tvrde da još nije ni punoletan.

Sada možda bi im i poverovali ljudi koji su izgubili vid, ali mi ostali teško. Reći da je jedan od najboljih mladih atletičara sveta, koji je počeo već da osvaja medalje i na seniorskim takmičenjima (između ostalog prošle godine je sa samo 16 leta uzeo broznu na 5.000 m na Igrama Komonvelta) zaista tinejdžer je više nego problematično.

Naravno, nismo mi jedini koji su ovo primetili, te su na račun Atletske federacije Kenije stigle mnogw optužbe, našta su oni odgovorili da je momak rođen 21. novembra 2011! Slučaj ovi, mnaravno nije zaključen i sada se samo čeka kada će biti provaljeni do kraja.

Da ne grešimo dušu, možda dečko, zapravo čovek zaista ima samo 17 godina, ali pati od neke bolesti ili ima neki problem, koji mu pak ne smeta da brzo i dugo trči, ali mu utiče na pojavu koja deluje barem deceniju starije od vršnjaka. Ako ne i više.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar