Milošević o "rezu": Neke ćemo prodati...

. . . a neke pozajmiti.  Trener Partizana govorio o odluci da osmoricu prvotimaca ne povede na pripreme. Pohvalio postupak Ndžaja.

Fudbal 22.06.2019 | 20:36
Milošević o "rezu": Neke ćemo prodati...
Fudbaleri Partizana doputovali su na Zlatibor, gde će sprovesti prvu, težu fazu priprema za sezonu 2019/20.

Šef struke crno-belih Savo Milošević sproveo je veliki "rez" uoči odlaska ekipe na planinu i ostavio u Beogradu poveću grupu igrača, među kojima su neki bili standardni u prošloj sezoni, tokom koje je odbranjen trofej Kupa Srbije.

Iznenadio je ostanak Gorana Zakarića u glavnom gradu, ali Milošević je tako odlučio, kao i u slučaju zimskih pojačanja koja ga nisu zadovoljila (Dejan Georgijević, Musa Ndžaj i Radivoj Bosić). Takođe, u grupi od 24 igrača nisu i starosedeoci, Miroslav Vulićević, Nemanja G. Miletić, Slobodan Urošević i Mark Valijente.

U grupi igrača koji nisu na Zlatiboru je i golman Vladimir Stojković, ali je njegov status neupitan, jer je dobio duži odmor.

U razgovoru za TV Partizan u subotu, Milošević je najpre govorio o statusu Ndžaja.

"Razgovarali smo, odnosno on je tražio razgovor. Video je da nije u prvom planu za sledeću sezonu i tražio je da ostane u Beogradu da traži klub da ide na pozajmicu. Pristao sam na to i moram i da pohvalim njegovo razmišljanje, mislim da je to ispravno. Znate i sami šta se dešavalo od kada je došao, bio je povređen, nije se snašao, ali njegov karakter i ovaj postupak pokazuju da ima volju da se dokaže i da se vrati u Partizan jednog dana. To je za mene maksimalno pozitivno. Ukratko, to je dogovor i nadam se da će ili on ili klub naći klub u kojem će on odigrati godinu dana ili šest meseci, a nadam se onda da će pokazati da bi trebalo da se vrati u Partizan".

Kakav je status ostalih igrača koji nisu na pripremama?

"Veoma sličan kao i sa Musom. To je nešto čime će se baviti čelnici kluba. Mi ovde imamo drugi posao, a što se tiče ostalih koji su u ostali u Beogradu praktično je isti plan kao i sa Musom. Naravno, osim nekih za koje ćemo verovatno imati ponude, pa će se neki prodati, neki će otići na pozajmice i to je plan".

U petak, Partizan je vratio svog đaka i bivšeg internacionalca, Rajka Brežančića, a Milošević je pohvalio taj potez.

"Pregovaramo duži period, dve-tri nedelje i drago mi je da smo uspeli to da završimo. Rajka znam od ranije dosta dobro i privatno i igrački. Mislim da smo dobili ozbiljno pojačanje na toj poziciji. Znate i sami da većina klubova u našoj ligi, a i u Evropi ima problem po levoj strani. Fudbal je u deficitu sa levim bekovima, a mislim da smo popunili tu poziciju i sa Šehovićem koji je već tu i koji je pokazao kvalitet, iako je klinac".

Na pitanje kada bi još pojačanja moglo da stigne u klub, Milošević odgovara - veoma brzo.

"Možete očekivati još noviteta, a u pitanju su dani"

Crno-beli će u Užicu u utorak imati prvi test - protiv Budućnosti iz Podgorice.

"To je više zamišljeno kao trening utakmica, u sklopu prvog dela koji je dosta 'jak'. Na dan utakmice treniraćemo ujutru, a popodne ćemo imati meč zamišljen kao popodnevni trening. Drago mi je što ću se videti sa nekim prijateljima, pre svega sa gospodinom Brnovićem, koji je trener u Budućnosti, a i ovaj prelazni rok je pokazao da imamo višedecenijske prijateljske odnose sa ekipom Budućnosti i to je zaista prijateljska utakmica. Ima sve njene elemente", dodao je Milošević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A

27.06.2019 18:43

kada ti ides Savo ???

ODGOVORITE