Kolina: VAR zasad dobro funkcioniše...

''Napravljeno je, nažalost, nekoliko grešaka. Iako je to razumljivo, to nije smjelo da se desi'', istakao je Kolina.

Fudbal 23.06.2019 | 08:00
Kolina: VAR zasad dobro funkcioniše...
Sudijski video asistent (VAR) od uvođenja u upotrebu u fudbalu izazvao je veliki broj kontroverzi, ali Pjerluiđi Kolina, predsjednik Sudijskog odbora Svjetske fudbalske federacije (FIFA), zadovoljan je kako za sada funkcioniše

"Veoma sam zadovoljan što VAR za sada jako dobro funkcioniše. Moram priznati da je napravljeno nekoliko grešaka i, iako je to razumljivo, to se nije trebalo desiti. Žalim zbog toga", rekao je slavni italijanski djelilac pravde za zvanični sajt FIFA.

Nedavno je Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) uveo nova pravila za koja Kolina tvrdi da će donijeti povećanje fluidnosti u igri.

"Nova procedura prilikom golmanskog ispucavanja iz peterca čini igru fluidnijom, a novim pravilima kod zamjene igrača štedićemo vrijeme", istakao je Kolina.

Među novim pravilima, koja su proljetos usvojena, nalazi se i ono koje se odnosi na igranje rukom odbrambenog igrača u šesnaestercu. Naime, od sada će se svako igranje rukom iznad visine ramena kažnjavati udarcem sa bijele tačke, nezavisno od toga da li je igrač imao namjeru ili ne.

Isto tako rukom neće biti moguće postići gol, bez obzira da li je lopta napucana ili ne.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar