Izađi iz ofsajda, uđi u Seriju A!

Pipo Inzagi i Benevento – savršen spoj! Nekadašnji golgeter na novom poslu. . .  Pipo ima novi posao.  Inzagi u Beneventu, Nesta u Frozinoneu. . . Čeka nas interesantna sezona u Seriji B!

Fudbal 22.06.2019 | 23:15
Izađi iz ofsajda, uđi u Seriju A!
Fudbalski klub Benevento, koji će u narednoj takmičarskoj sezoni igrati u Seriji B, saopštio je danas da će novi šef stručnog štaba biti Filipo Pipo Inzagi!

Proslavljeni italijanski napadač sa klubom sa stadiona ''Ćiro Vigorito'' dogovorio je jednogodišnju saradnju, uz mogućnost produžetka ugovora ukoliko obe strane budu zadovoljne urađenim.

U prošloj sezoni, Benevento je osvojio treće mesto u Seriji B, ali nije uspeo da se kroz baraž domogne elite, s obzirom da je u polufinalu poražen od Ćitadele.

Pre dolaska u Benevento, Inzagi je komandovao igračima Bolonje, sa kojom je sporazumno raskunuo ugovor zimus, kada ga je nasledio Siniša Mihajlović.

Prethodno je trenirao Milan i njegove mlađe selekcije.

Inače, bivši golgeter rođen 1973. godine u Pjaćenci najupečatljivi trag je u Juventusu, za koji je nastupao četiri godine (od 1997. do 2001. godine) i na 120 utakmica postigao 57 golova, i Milanu, gde je igrao čak 11 godina, od 2001. do 2012.

Igrajući za ''rosonere'', postigao je 73 gola na 202 utakmice.

Nasupao je i za matičnu Pjaćencu, Albinolefe, Veronu, Parmu i Atalantu.

Za nacionalni tim je nastupio na 57 mečeva i 25 puta zatresao mrežu rivala.

Zanimljivo, prije nekoliko dana je Alesandro Nesta, Inzagijev saigrač iz Milana, preuzeo komandu nad Frozinoneom, takođe učesnikom Serije B.

Da li će dugogodišnji saigrači voditi trenerski ''rat'' za plasman u elitu?

Deluje kao savršen spoj. Simaptična ekipa i bivši as, večito na ivici ofsajda. Koliko je Beneventu potrebno jako ime, toliko je Filipu Inzagiju neophoda sredina u kojoj je, veruje se, na miru moći da radi, da stvara i pokaže ima li u njemu trenerskog gena, jednako upečatljivog kao golgeterksog.

Bivši špic promovisan je u novog šefa stručnog štaba popularnih Veštica, što mu je četvrti tim u profesionalnoj karijeri, posle Milana, Venecije i Bolonje, s kojom se rastao pred kraj januara, posle serije razočaravajućih rezultata, samo da bi posle njega na klupu seo Siniša Mihajlović i obezbedio opstanak. Pipo se pet meseci kasnije vraća na posao, zameniće Kristijana Bukija, koji je otišao u Empoli. Ugovor je potpisao na jednu sezonu, a ukoliko bude uspešan, ukoliko čelnici Beneventa budu zadovoljni načinom na koji vodi tim, saradnja će se produžiti na još godinu dana.

Inače, Benevetu je za malo izmako povratak u Seriju A. Tim sa juga Italije već je pobrao simpatije javnosit prošle sezone, iako je brzo ispao u niži rang, a sad umalo da se vrati u društvo najboljih. Igrao je baraž mečeve sa Citadelom, te iako je prvi dobio na gostovanju 2:1, u revanšu je poražen 0:3 i tako je propala izvanredna šansa da se priključi Breši i Lećeu. Moraće na stadionu „Ćiro Vigorito“ da sačekaju novu priliku, da harizma Pipa Inzagija, koji je davao golove uglavom iz peterca, sad bude jak adut sa klupe, pa da se prate mečevi Beneventa i navija da sa bivšim reprezentativcem Italije maleni klub opet uzleti do Serije A.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar