Partizan se bori za Evroligu, ali Rusi imaju jak adut!

Poslednje informacije o trci za "wild card". . .

Košarka 22.06.2019 | 15:34
Partizan se bori za Evroligu, ali Rusi imaju jak adut!
"Pred nama je važna stvar, a to je odluka borda Evrolige krajem meseca. Kakva god ona bila, nastavićemo da se borimo za KK Partizan", napisao je u petak na svom Twitter profilu predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

Višemesečni Partizanovi napori da dobije pozivnicu elitnog takmičenja dobiće konačni epilog sledeće nedelje, kada bi trebalo da postane definitivno da li će klub iz Humske zaigrati u društvu najboljih posle pet godina.

Iako o tome nije bilo zvaničnih informacija iz Barselone, poznato je da najtrofejniji srpski klub u toj trci ima najveće konkurente u Zenitu i Ritasu, a u subotu se košarkaškim krugovima pronela informacija iz Litvanije da je najbliži "wild card" pozivnici upravo klub iz Sankt Peterburga.

Pozivajući se na izvor iz te zemlje, specijalizovani portal "Sportando" objavio je da će pozivnica Evrolige otići u novu dvoranu Zenita, koji je minule sezone učestvovao u Evrokupu.

Takođe nezvanično, može se čuti i da će pozivnicu ka Rusiji "pogurati" i još nezvanična odluka kompanije Gasprom da se uključi u sponzorisanje najjačeg takmičenja. Primer Darušafake i njenog dobijanja "wild-card"-a 2015. godine pokazao je da rukovodstvo Evrolige veoma vodi računa i o interesima svojih poslovnih partnera.

Zvanična odluka trebalo bi da bude donesena do četvrtka, 27. juna, a u nepovoljnijem slučaju ona bi mogla da znači Partizanov ostanak u Evrokupu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar