LN: Čikago je dalek za Orlove!

Svetski šampion na putu Srbiji! Posle poraza od Italija izabranici Nikole Grbića danas u Milanu igraju protiv Poljske.

Ostali sportovi 22.06.2019 | 14:37
LN: Čikago je dalek za Orlove!
Pet vezanih pobeda srpskih odbojkaša u Ligi nacija dalo je nadu da završni turnir u Čikagu narednog meseca nije dalek, ali posle maksimalnog poraza od domaćina Italije u Milanu šanse izabranika Nikole Grbića su svedena na teoriju. Ruku na srce, u ovakvom sastavu u kojem je Srbija igrla prethodnih 10 kola to uopšte nije bilo realno.

Podsetimo, nisu igrali još naši najbolji igrači: Aleksandar Atanasijević, Marko Podrščanin, Uroš Kovačević, Marko Ivović... Srećko Lisinac je prvi susret odigrao u petak protiv Italije. Osnovni cilj ovog leta je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju koji se početkom avgusta održava u Bariju pa je jasno da Orlovima ovo takmičenje služi samo za razigravanje mlađih.

U gradu mode Srbija će danas (17.00) igrati protiv dvostrukog uzastopnog šampiona sveta Poljske. Ni Poljaci nisu kompletni ove sezone u ovom takmičenu. Fale najbolji, prošlogodišni MVP Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj Bartoš Kurek, a nema još u selekciji ni Vilfreda Leona, rođenog Kubanca koji je stekao pravo da igra za novu reprezentaciju. U petak je pobeđena Argentina posle drame u pet setova i branilac krune svetskog šampiona je ostao u igri za finalni turnir.

Prošle sezone naši odbojkaši su na Svetskom prvenstvu oba puta poraženi od Poljaka i to sa maksimalnih 3:0. Pre toga, Orlovi su vezali pet trijumfa.

Iranci i Francuzi hitaju ka Čikagu. Portugalija i Australija ne bi trebalo da budu teški rivali u Arbadilu, u Iranu gde se igra četvrti vikend takmičenja pod okriljem Svetske odbojkaške federacije. Azuri takođe ne igraju ovo takmičenje u najjačem sastavu. Iz prve postave tu je samo tehničar Trentina Simone Đaneli, ali i sa podmlađenom selekcijom Azuri igraju odlično i blizu su plasmana na F6. Protiv Argentine domaćin ima ulogu favorita.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni putnici, a na F6 plasiraće se i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda. Prvi kriterijum kod redosleda reprezentacija je broj pobeda, pa tek onda broj bodova.



Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar