SL: Dvokorak do Tokija, Delfini ne griješe protiv Australije!

U ovom milenijumu Srbija ostvarila svih 13 pobeda protiv selekcija sa najmanjeg kontinenta. Finale Svetske lige na dohvat tuke izabraniicima selektora Dejana Savića. Više uzbuđenja se očekuje u duelu Hrvata i Španaca.

Ostali sportovi 22.06.2019 | 12:43
SL: Dvokorak do Tokija, Delfini ne griješe protiv Australije!
Dve pobede dele zlatne srpske vaterpoliste do plasman na Olimpijske igre u Tokuju naredne godine. Prva prepreka su Australijanci u prvom polufinalnom duelu Svetske lige danas (15.00) na otvorenom bazenu Tašmajdan.

Rutinski su izabranici selektora Dejan Savića pobedili Kanadu u petak uveče u čettvrtfinalu, dok je Australija posle drame i peteraca bila bolja od Mađarske. Nije to bilo veliko iznenađenje jer su naše severne komšije u Beograd došle bez preteranih ambicija, sa podmlađenom selekcijom.

Tradicija je apsolutno na strani Srbije. U ovom milenijumu svih 13 susreta naša selekcija je dobila Australijance koje sa klupe predvodi nekadašnji hrvatski as Elvis Fatović. Ove dve selekcije igrale su prvog dana finalnog turnira Svetske lige i tada su Delfini slavili sa 12:8. Zapretili su gosti sa najmanjeg kontinenta, vodili u prvoj četvrtini sa 5:4, ali brzo su stvari došle na svoje mesto. Filip Filipovići drugovi su dodali gas i lako pobedili.

“Znamo kako treba, odlilčno se poznajemo. Nismo se mnogo umorili protiv Kanade i to dosta znači pred najvažnije utakmice. Australija je podigla formu, i moramo da odigramo najbolju utakmicu do sada”, rekao je Vladimir Vujasinović, saradnik selektora Dejana Savića.

Centra naše reprezentacije Duška Pijetlovića ne zavarava nepobedivost protiv Ozija.

“Nije loše što ne igramo sa Mađarima. Nikada nismo izgubili od Australije. ali su odlična ekipa. Fizički i plivački snažni. U prvoj utakmici smo slabo počeli kao i na svakom turniru. Posle smo ih otvorili. Sada takav početak ne sme da se dogodi i nadam se da će sve biti kako treba”, istakao je Pijetlović koji je proglašen za najboljeg igrača četvrtfinalnog duela protiv Kanade.

Kapiten Filip Filipović puca od samopouzdanja.

“Nije bitno ko je protivnik. U Beogradu i Srbiji se pitamo samo mi, ali kao što možemo sebi da pomognemo i nametnemo svoj ritam, isto tako možemo da otežamo nekim greškama. Australija će sigurno dati sve od sebe da se revanšira i odigra bolje u odnosu na utakmicu od pre nekoliko dana”, rekao je levoruki bombarder Srbije.

Više uzbuđenja se očekuje u drugom polufinalnom paru Španija – Hrvatska. Obe selekcije imaju po jedan poraz na turniru u Beogradu. Poslednji meč ovih reprezentacija u Evrokupu ove godine dobili su Hrvati sa 12:9. U prethodnih pet utakmica, Barakude imaju tri pobede, Španci su jednom izašli koa pobednici, dok je jedan meč završen bez pobednika posle 32 minuta.

U petak u četvrfinalu protiv Japana selektor svetskog šampiona Ivica Tucak je taktizirao. Na tribinama su ostali Benić i centar Vrlić. Ono što je zabrinulo Hrvate je povreda kapitena Andra Bušlja. Vaterpolista Olimpijakosa je dobio udarac u lice, izašao je van bazena u finišu utakmice protiv Japanaca u četvrtfinalu, ali nije ništa ozbiljno, biće danas u timu.

Termini za poslednja dva dana takmičenja promenjeni su zbog najave nevremena u večernjim satima u srpskoj prestonici.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar