Posebna počast za predsjednika Vučića

Belorusija i Srbija treba da ojačaju trgovinsku i ekonomsku saradnju, rekao je predsednik Belorusije Aleksandr Lukašenko tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je došao u Belorusiju na ceremoniju otvaranja 2. evropskih igara 21. juna.

Srbija 22.06.2019 | 00:55
Posebna počast za predsjednika Vučića
Beloruski predsednik je rekao da su politički odnosi između dve zemlje na najvišem nivou, što su potvrdili šefovi država na nedavnom sastanku na marginama Foruma za pojas i put u Kini.

- Mislim da moramo dodati više trgovine, više ekonomije političkim odnosima kako bi bili sigurni da naši odnosi imaju solidne temelje - istakao je Aleksandr Lukašenko.

Predsednik Belorusije je naglasio da Belorusi uopšte i lično imaju poseban odnos prema Srbiji.

- Želeo bih još jednom da kažem kako Srbija nije samo prioritet u našim odnosima. Za nas je to bliska zemlja, bliski ljudi. Vi znate šta je Srbija za mene lično - kaže Lukašenko.

On je zahvalio predsedniku Srbije na poseti Minsku i naglasio da se sastanak održava u ličnom kabinetu namenjenom sastancima sa najvažnijim i najbližim prijateljima.

- Zahvaljujem vama i srpskom narodu za toplinu kojom se odnose prema Bjelorusima, meni osobno. Mi to veoma cenimo. Verujte mi, ovo će imati koristi u našim dugoročnim odnosa - istakao je šef beloruske države.

Aleksandar Vučić se zahvalio predsedniku Beloruje na toploj i gostoljubivoj dobrodošlici.

- Rekli ste da je Srbija bliska zemlja za Belorusiju. Mogu da kažem da je i Belorusija za nas prijateljska i veoma bliska država. Cenimo sve što radite. Hvala vam mnogo na vašem stavu o Kosovu - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se složio da dve zemlje treba da ojačaju trgovinske veze i ekonomsku saradnju uopšte.

On  je izrazio nadu da će buduća poseta beloruskog lidera Srbiji značajno doprineti bilateralnim odnosima dve zemlje. 

(Informer)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Austria

22.06.2019 06:33

Samo neke papirne memorandumI a ekonomija nula stace im dati kadsu I oni bijeda

ODGOVORITE