Određen pritvor ocu maturanta

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova sa male mature.  

Srbija 21.06.2019 | 16:10
Određen pritvor ocu maturanta
Kako saznajemo, Stamenkoviću je pritvor određen kako ne bi uticao na svjedoke i iz bojazni da može ponoviti krivično djelo, piše Blic.

On se na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

– On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu – precizirao je za Tanjug njegov branilac Dimitrije Ilić.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično djelo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim djelo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike. 

Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primjerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi zavšrni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć vajber a, djelili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć vajbera, dijelili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

...

21.06.2019 20:47

Eto tako ti je to. Sad bi svi trebali u zatvor zajedno s njim, kad su znali uzeti i iskoristiti ga. Ovako on u zatvor i za sebe, pa i za njih. Kad je već uzeo test, što se nije stisnuo i on i sin mu. Šta reći da se čovek ne ogriješi, ali fino ispade da je lakši put gori od težeg 1000 puta.

ODGOVORITE