Bogdan i "orlovi" imaju isti san - da se ponovi 2002.

Reprezentativac Srbije jasno poručio koja je želja na Svetskom prvenstvu u Kini ovog leta i šta je neophodno uraditi da bi se ona ispunila.

Košarka 21.06.2019 | 22:45
Bogdan i "orlovi" imaju isti san - da se ponovi 2002.
Košarkaše Srbije očekuje “pakleno” leto. Izabranici Aleksandra Đorđevića uskoro će se okupiti posle naporne sezone i početi da bruse formu za Svetski kup, koji će se od 31. avgusta do 15. septembra održati u Kini.

Pre tri nedelje selektor Srbije objavio je širi spisak od 34 kandidata, a okupljanje je zakazao za 18. juli u Beogradu.

Na listi reprezentativaca je i Bogdan Bogdanović, koji je posle završetka sezone u NBA ligi, već doputovao u Beograd.

Bogdan sa nestrpljenjem očekuje početak priprema koje će trajati šest nedelja.

Kaže da on i ostali igrači imaju isti san - da ponove uspeh od pre 17 godina godine, kada se reprezentacija u Indijanapolisu pod vođstvom Svetislava Pešića popela na krov sveta.

"Znam da svi sanjamo da se ponovi ta 2002. godina. Verujem da ćemo mi mi biti ta generacija koja će to uspeti, ali videćemo", poručio je Bogdanović u intervjuu za „Sportski žurnal“.

As Sakramento Kingsa ipak "ne leti" previsoko. Svestan je da mora mnogo da se radi i da se složi mnogo stvari kako bi se ostvario taj uspeh.

"Nismo još ni počeli. Treba prvo da se okupimo, da prođu pripreme, da se slože kockice", poručio je Bogdanović.

Kaže da je najvažnije da reprezentacija "diše" zajedno.

"Jednostavno, treba svi da se 'sprijateljimo'. Tako ja zamišljam naš uspeh i da odatle treba da počnemo. Mislim, mi svi već jesmo prijatelji, ali treba 'košarkaški' da se sprijateljimo", poručio je Bogdanović.

Srbija će na Mundobasketu u Kini igrati u grupi D zajedno sa selekcijama Angole, Filipina i Italije, a plasman u drugu rundu takmičenja izboriće po dve najbolje ekipe iz svake od osam grupa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar