NBA draft: Premija i čudo sa koledža idu u Nju Orleans!

Lutrija u najjačoj košarkaškoj ligi sveta prošla u skladu sa očekivanjima, nova generacija talenata zadužila opremu američkih klubova.

Košarka 21.06.2019 | 14:45
NBA draft: Premija i čudo sa koledža idu u Nju Orleans!
Na NBA draftu koji se odigrao noćas Nju Orleans Pelikansi izabrali su Zajona Vilijamsona za prvog pika i tako ispunili očekivanja košarkaške javnosti.

Osamnaestogodišnji krilni centar je već duže vreme bio projektovan kao prvi izbor, a otkad je šansa da prvi biraju na Draftu bila dodeljena Pelikanima, bilo je jasno gde će seniorsku karijeru početi talentovani košarkaš.

On je protekle sezone dominirao na Djuku, sada se od njega očekuje da uskoči u patike Entonija Dejvisa i dovede Nju Orleans na visine do kojih nisu uspeli da stignu sa "Obrvom".

Sa drugog mesta birao je Memfis, on se opredelio za devetnaestogodišnjeg plejmejkera Džaa Moranta koji je i u najavama pre izbora bio viđen na "broju dva", a sa njime će otpočeti rekonstrukciju nakon odlaska Majka Konlija. Vilijamsonova "desna ruka" iz Djuka Ar Džej Baret, završio je na trećoj poziciji i nosiće opremu Njujork Niksa, što je takođe bilo posve očekivano.

Četvrti pik otišao je Atlanta Houksima, koji su nakon nekoliko trejdova dobili šansu da sa tog mesta izaberu krilnog košarkaša Deandrea Hantera sa Virdžinija Stejta. Zatim je Klivlend "pokupio" organizatora igre Darijusa Garlanda sa Vanderbiltakoji će dodatno ojačati tim u post-Lebronovoj eri.

Do desetog mesta jedino iznenađenje palo je kada je na broju šest Minesota napravila posao sa Finiksom i preuzela njihovo mesto izbora sa kojeg su odabrali Džareta Kalvera, za koga se smatralo da će biti izabran tek kasnije.

U okviru tog trejda u Sanse je prešao Dario Šarić, a zatim je klub iz Arizone birao i Kamerona Džonsona sa 11. pozicije.

Na draftu su izabrana i dva srpska košarkaša – Alen Smailagić, koga je izabrao Nju Orleans kao 39. pika, i Vanja Marinković na koga prava polaže Sakramento, a njegovo ime je pročitano poslednje na ovom Draftu. Goga Bitadze iz Mega Leksa je izabran sa 18. pozicijei karijeru "preko bare" će početi u dresu Indijana Pejsersa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar