LN: Orlovima porasle ambicije!

Lisinac pojačanje za Milano! Na startu četvrog vikenda Lige nacija u gradu mode selektor Nikola Grbić računa na srednjeg blokera Trentina, a tu je i libero Negić. Prvi rival domaćin Italija koja takođe ne igra u najjačem sastavu.

Ostali sportovi 21.06.2019 | 13:29
LN: Orlovima porasle ambicije!
Posle očajnog starta Lige nacija i četiri poraza, od toga tri u Novom Sadu, odbojkaši Srbije su zaigrali mnogo bolje. Četa Nikole Grbića je ostvarila pet vezanih pobeda, od toga četiri posle dramatičnih pet setova i ambicije su porasle. Sada ni završni turnir u Čikagu narednog meseca nije daleko.

U odnosu na sastav prethodnog vikenda u Portugaliji napravljeno su dve izmene. Put Milana su krenuli srednji bloker Srećko Lisinac i libero Stefan Negić, dok su se u Srbiju vratiti Neven Majstorović i korektor Dušan Petković. Podsetimo, nisu igrali još naši najbolji igrači: Aleksndar Atanasijević, Marko Podrščanin, Uroš Kovačević, Marko Ivović...

Prvi rival danas (20.00) je domaćin Italija koja ima dva trijumfa više od naše selekcije i grabi ka F6. Azuri takođe nisu igrali u najjačem sastavu dosadašnje takmičenje, ali su pokazali odličnu igru. Nema Ivana Zajceva, Osmanija Huantorene, ali je i dalje to jak sastav koji predvodi tehničar Trentina Simone Đaneli.

Pred start turnira u Milanu selektor Nikola Grbić rekao je da je cilj da ekipa nastavi da se uigrava i da će predstojeće tri utakmice u Italiji biti prava prilika za to. Osim Italija, protivnici će biti još Argentina i svetski šampion Poljska.
„Čekaju nas zaista teški protivnici. Praktično nema slabe ekipe. Svaki vikend menjamo igrače, svi dobijaju priliku da provedu vreme na terenu i mislim da je to planirano od početka. Rezultat i teren će pokazati dokle će to da nas dovede“, rekao je Grbić.

Poslednji susret ovih reprezentacija pripao je Srbiji prošle godine na Svetskom prvenstvu i Italiji. Bilo je ubedljivih 3:0.

U drugom meču u gradu mode Poljaci su favoriti protiv Argentine iako svetski šampion ne igra u najjačem sastavu ovo takmičenje. Nema Bartoša Kureka, MVP Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj 2018. godine, a pravo igranje za Poljake dobio je i sjajni Vilfredo Leon, rođeni Kubanac, ali ni njega nije bilo dosad u reprezentaciji.

Iranci su hit takmičenja. Posle devet kola izabranici nekadašnjeg selektora Srbije Igora Kolakovića su lideri. Drugi vikend uzastopni igraće na svom terenu. Prošlog vikenda su bili domaćini u Urmiji, a sada se karavan seli u Ardabil. U Iranu je odbojka veoma popularna, pune tribine biće sedmi igrač azijske selekcije. Debitant u ovom takmičenju Portugalija teško može da očekuje bodove protiv razigranih Milada Ebadipura i drugova.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu. Amerikanci kao domaćini su sigurni putnici, a na F6 plasiraće se i pet najboljih selekcija posle 15 kola, odnosno pet vikenda. Prvi kriterijum kod redosleda reprezentacija je broj pobeda, pa tek onda broj bodova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar