Zvezdina potraga za krilom...

Ranđelović zasad otpao, zanimljiv Srbin sa austrijskim pasošem. . .  „Lazara Ranđelovića posle Prvenstva Evrope čekaju obaveze u Olimpijakosu. Njegov dolazak nije realan“, poručio Zvezdan Terzić.

Fudbal 21.06.2019 | 15:04
Zvezdina potraga za krilom...
Tu su Marin, Ben, Vukanović, Jevtović, Jirka, Veljko Simić. Sve igrači koji u sistemu Vladana Milojevića mogu da odgovore zahtevima na krilnoj poziciji. I pored toga postojale su indicije da je Crvena zvezda više nego zainteresovana da dovede na jednogodišnju pozajmicu fudbalera Olimpijakosa Lazara Ranđelovića.

Bila su to više nadanja, ali su posle nekoliko telefonskih poziva odgovorni sa Marakane počeli da odustaju od ideje dovođenja doskorašnjeg člana Radničkog iz Niša. Bar zasad.

„Ranđelovića posle Prvenstva Evrope čekaju obaveze u Olimpijakosu. Njegov dolazak nije realan“, kratko je prokomentarisao generalni direktor Zvezdan Terzić, uz dodatak da Jevtović do daljeg ostaje na Marakani.

Međutim, u Ljutice Bogdana su nastavili da tragaju za igračem sličnog profila. Krug potencijalnih pojačanja, koja mogu da budu oslovljena i sa zalogom za budućnost, proširio je Srbin sa asutrijskim pasošem Stefan Savić. Reč je o momku koji može da igra na sve tri pozicije iza špica, a poslednje dve sezone proveo je u Olimpiji iz Ljubljane. I odigrao više nego solidno. Na 48 zvaničnih utakmica u svim takmičenjima, u poslednjih 12 meseci, postigao je 12 golova i upisao devet asistencija. Bio je jedan od najboljih igrača Zmajčeka. Rođen je u Salcburgu 1994. godine i gotovo ceo život je bio vezan za Mocartov grad. Fudbalsku azbuku je izučavao u akademiji Red Bula, čak i debitovao za prvi tim 2011. godine. Dakle, kao 17 – godišnjak.

On ipak nije dobio šansu u kontinuitetu na Red Bul Areni. Minute je tražio u filijali Liferingu, zatim je igrao za LASK i Pašing, te hrvatski Slaven Belupo. Tamo se u potpunosti afirmisao i zaradio transfer u Holandiju. U Rodi iz Kerkradea međutim nije odigrao nijedan me. Rehabilitovao se u Olimpiji.

Dakle, Stefan Savić je u ozbiljnom fokusu ljudi iz Crvene zvezde. Pitanje je samo hoće li odgovorni sa Marakane odmah krenuti u realizaciju, ili će sačekati da se rastereti igrački kadar. Posebno pozicija krila, gde ima i viška "radne snage", pa je tako u prvoj proveri u Austriji Erik Jirka igrao desnog beka.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar