EP: Na današnji dan 2015. prvaci svijeta, a sad BRUKA!

Težak poraz Srbije, Nemci brojali do 6! Mlada reprezentacija Srbije izgubila je i drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a posle Austrije od nje je bila bolja i Nemačka – 1:6 (0:3).  Katastrofa "orlića" u Trstu protiv Nemačke koja znači da ne možemo u nokaut fazu, dok nećemo učestvovati ni na Olimpijskim igrama u Tokiju. Najteži poraz mladih fudbalera od 2006. godine, utešni gol Živkovića. . .  Katastrofa! Srbija primila šest komada od Nemačke i kolo pre kraja ostala bez šansi da se domogne polufinala EP. . .

Fudbal 20.06.2019 | 23:15
EP: Na današnji dan 2015. prvaci svijeta, a sad BRUKA!
Pre tačno četiri godine, u dan - 20. juna 2015. godine, selekcija Srbije do 20 godina osvojila je Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu kada je posle produžetaka pobedila Brazil, međutim evidentno je da tu generaciju fudbalera nismo izveli na pravi put...

Četvorica od njih našla su na spisku Gorana Đorovića za ovogodišnje EP za igrače do 21 godine, ali nije to pomoglo - učešće na turniru završili smo već posle dva od tri meča.

U ponedeljak nas je Austrija potpuno nadigrala (2:0), da bismo TRI PUTA VIŠE GOLOVA primili od Nemaca koji su učinili da naša mlada reprezentacija deluje kao da nikada do sada nije zajedno igrala, pa je obrisano sve ono dobro što smo uradili u kvalifikacijama.

"Orlići" su delovali nemoćno u Trstu gde su raspršene sve šanse o prolasku u narednu fazu turnira, kao i o učešću na Olimpijskim igrama 2022. godine u Tokiju.

Još jedan šamar za srpski fudbal, dve nedelje od debakla seniora protiv Ukrajine.

NEMAČKA - SRBIJA 6:1 (3:0)
/Rihter 16, Valdšmit 30, 37, 80, Daud 69, Majer - Živković 84p/

S obzirom na to da je na oko 45 minuta pred početak meča u Trstu u našoj grupi Danska pobedila Austriju (3:1), mladi fudbaleri Srbije znali su da ih samo pobeda protiv Nemačke ostavlja u igri za prolaz dalje, ali to izgleda nije bila dovoljna motivacija...

"Orlići" su odigrali još lošiji meč nego pre tri dana pošto se Nemačka kroz našu odbranu šetala kao da ne postoji, pa nije ni bilo iznenađenje što smo primili tri gola očas posla.

Već u 16. minutu Marko Rihter varkom tela je nadmudrio Srđana Babića, omogućio sebi prostor da se uvuče iza odbrane, a to je znao da pročita Levin Oztunali koji ga je idealno uposlio za prvi gol "pancera", dok je fudbaler Majnca bio inicijator i akcije za drugi.

Neoprezan je bio Lukić, mladi Nemci su lako napravili situaciju "3 na 2" i sa levog boka na desni loptu je poslao Rihter, a akciju završio Valdšmit u 30. minutu.

Isti fudbaler iskoristio je novi gubitak lopte na sredini terena, bez većih problema je pretrčao Babića, a ni ovoga puta Radunović nije mogao da uradi ništa, s tim da je ovoga puta bar bio "oči u oči" sa Valdšmitom.

Naš golman mogao je samo da se zahvali prečki koja ga je sačuvala od četvrtog posle šuta Oztunalija, a ona je možda bila i najčvršći deo naše odbrane...

Koliko smo bili loši u odbrani, toliko smo bili bledi i u napadu pošto nismo uputili šut ka Aleksandru Nibelu koji je prvi put "osetio" loptu na prstima u 53. minutu kada je Luka Jović sam sebi stvorio šansu posle greške Baumgartla, ali nije to bilo dovoljno jako za smanjenje rezultata.

To kao da je bio motiv Nemcima koji su "nabijali" gol-razliku do kraja, golovima Dauda iz 69. i Valdšmita iz 80. minuta, koji je tako došao do het-trika, i četvrtog pogotka na turniru.

Ipak, uspeli smo da postignemo utešni gol preko Živkovića iz penala u 84. minutu, međutim Majer je u drugom minutu nadoknade postigao najlepši gol na meču za "šesticu" na semaforu, tako da su naši fudbaleri stadion "Nereo Roko" napustili spuštene glave, a nije ni bilo zvižduka naših navijača koji su debelo pre toga napustili stadion od sramote.

U ponedeljak protiv Danske igramo za "ispis" sa Evropskog prvenstva, dok je loša vest što će tim sa severa Evrope i te kako biti motivisan da nas pobedi pošto im je trijumf neophodan za prolazak u drugi krug takmičenja.



Ni repa, ni glave. Sva srpska nadanja o bajkovitom usponu “najtalentovanije“ naše U21 selekcije raspršila su se u 36 minuta igre protiv Nemačke. Toliko je mladim Pancerima bilo dovoljno da nam objasne da smo ipak živeli u zabludi, da ova generacija, uz sve dužno poštovanje, nije moćna kao što smo mislili ni kako se i sama predstavljala. A nije vala ni vođena kako bi trebalo da se vodi ekipa koja pretenduje na najviši plasman. Kolo pre kraja grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu Srbija je izgubila od Nemačke sa 1:6 i ostala bez šansi da se domogne polufinala.

Gde joj, po svemu viđenom u Trstu, nije ni mesto. Jer objektivno, možda je samo Hrvatska u dosadašnjem toku turnira pokazala toliko malo koliko Srbija. I to samo možda. Orliću su u obe utakmice izgledali kao da prvi put igraju zajedno. Kao da su na Evropsko prvenstvo došli iz parkića. Bez ideje šta će s loptom, sve nadajući se da će rival sam da se spotakne da istu i da će nama pehar s neba pasti u ruke.

Ne ide to tako. Ne kad se dođe do nivoa kad igraš sa već ozbiljnim evropskim fudbalerima. Ne prolaze tu detinji trikovi, ne prolaze priče o drugarstvu i dobroj atmosferi... Trebalo je rivalima ući u kost, trebalo je nešto uigrati, pa da vidimo bar neku smislenu akciju koja se ne svodi na soliranje.

O utakmici? Zgazila nas je Nemačka. Zgazila, pa onda razvlačila po blatu dok smo mi nepomično gutali i trpeli silnu snažnijeg i boljeg. Nemoćni. Poniženi. Toliko da nismo imali snage ni da kažemo: Dosta je.

Štaviše, mazohistički smo se nudili. Prvo je Uroš Račić potrčao da dželatu doda batinu. Pa i Saša Lukić. I onda smo prestali da igramo fudbal. Nešto malo krvi u nastavku uneo je rezervista Predrag Ranđelović, pa čak i Andrija Živković, ali kad god bi pomislili da možemo bar do časnog zbogom Nemci bi nas podsetili da se na Evropsko prvenstvo ne dolazi da bi se improvizovalo. Realno, Srbija je ispala i pre no što je turnir počeo. Jer ma šta pričali iz srpskog tabora došli smo nespremni, s nosevima u oblacima.

Austrijanci prvo, a danas i Nemci spustili ih na zemlju. Pa još niže. Tačno četiri godine nakon što su Živković, Srđan Babić, Milan Gajić, Vukašin Jovanović i Ivan Šaponjić podigli svetsku krunu na Novom Zelandu. Poslednji mohikanci zlatne srpske generacije odigrali su poslednju utakmicu u mlađim selekcijama. Pre četiri godine javnost je molila selektore da ih sve odmah gurnu u A tim da iz srpskog fudbala odstrane onaj gubitnički gen, ali desilo se upravo obratno – pre je on proklijao no što su oni počeli da nose igru seniorskog tima. Posle brodoloma u Trstu sasvim je jasno da mnoge iz ove nove generacije nećemo ni dočekati u A reprezentaciji...

NEMAČKA: Nibel - Klosterman, Ta, Bamgartl, Henriks - Egeštajn (od 67. Majer), Daud, Nojhaus, Oztunali (od 46. Amiri) - Rihter (od 74. Nmeka) i Valdšmit.

SRBIJA: Radunović - Gajić, Milenković, Babić, Bogosavac - Račić, Pantić (od 46. Ranđelović), Lukić - Radonjić (od 85. Lutovac), Živković i Jović (od 69. Joveljić).

Meč je sudio Ištvan Kovač iz Rumunije.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neko ko se razume...

21.06.2019 05:05

E moj selektore, pa tebi ekipa nije uputila nijedan šut prema golu u prvih 45 minuta utakmice. Tvoja "analiza utakmice" protiv Austrije je više nego loša jer nisi izvukao pouke i promenio nešto u ekipi za utakmicu sa Nemačkom. O motivaciji igrača neću ni da pričam jer se videlo na terenu da im je svejedno ako izgube. Imamo onakve igrače i budemo tako loši, pa tebi selektore Jović bio totalno neiskorišten. Daj ostavku i spasi obraz svoj...

ODGOVORITE
Name

istina

21.06.2019 06:18

Repriza sa ukrajinom dobro sto netraje utakmica duze ovo nisu nikakvi orlici ovo su pilici,,, to je kad Osvojis Prvestvo A Ono Nije Ni Pocelo A Sebe Zamislis Da Nesto Znas .SRAMOTA NEMAJU ONI POJMA

ODGOVORITE