Komplikuje se u "srpskoj" grupi: Danska dobila Austriju!

Danci nokautirali Austrijance i zakomplikovali situaciju u našoj grupi! Mlada reprezentacija Danska pobedila je Austriju sa 3:1, u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva u Italiji.  Pred meč Nemačke i Srbije čak tri ekipe imaju po tri boda. . .  Bravo Danci, Srbija ostala u igri! Austrija poražena, Orlići ponovo imaju sve u svojim rukama. . .

Fudbal 20.06.2019 | 20:51
Komplikuje se u "srpskoj" grupi: Danska dobila Austriju!
Apsolutni heroj Danaca bio je rezervista Skov Olsen, koji je prvo u 77. minutu asistirao Meleu za vođstvo, a potom je sâm u 93. minutu stavio tačku na meč.

Treći pogodak Danske bio je posebno lep, pošto je Skov izuzetno preciznim udarcem u dalji ugao savladao Šlagera.

Austrija je propustila veliki broj šansi, od kojih se izdvaja penal u 73. minutu, koji je promašio Baumgartner.

Situacija u grupi B sada se dosta zakomplikovala, pošto tri reprezentacije imaju po tri boda. Naša, selekcija Srbije, nema nijeda bod, ali će protiv Nemačke od 21 sat imati šansu da to promeni.

Zakuvalo se u Grupi B! A tek će se opasno zakuvati ukoliko Srbija kasnije večeras savlada Nemačku! U trećoj utakmici drugog kola na Evropskom šampionatu u Italiji Danska je tukla Austriju sa 2:1 i koliko-toliko popravila šanse Orlića da se nađu u polufinalu ovog turnira. Naravno, sve to pod preduslovm da izabranici Gorana Đorovića pobede mlade Pancere. Da su kojim slučajem Austrijanci dobili Srbija bi i pre utakmice sa Nemačkom ostala bez šanse da se dokopa prve pozicije (ostala bi teorija da dalje možemo kao najbolji drugoplasirani tim), ovako smo i dalje u igri. 

Junaci ovog danskog trijumfa su sjajni levi bek Joakim Mele, dvostruki strelac, odnosno golman Lestera Danijel Iversen koji je u ključnim trenucima, pri rezultatu 1:1, odbranio penal Krištofu Baumgartlu. Nikako ne treba zaboraviti ni rezervistu Andreasa Skov Olsena, 19-godišnjeg momka koji je pokzao da se za njega ne zanimaju tek tako Totenhem i Everton. Desno krilo Nordsjelanda napravio je sjajan beg pre nego što je asistirao Meleu za drugi gol, a onda u sudijskoj nadoknadi sam matirao golmana Austrije za konačnih 3:1. I to na majstorski način.

Joakim Mele doneo je prednost Dancima u 33. minutu, nakon lepe solo akcije u kojoj je najmanje izgledao ka bek. Bili su to potezi dostojni kvalitetnog krila, uz realizaciju klasnog centarfora. Austrijanci su od tog momenta zaigrali bolje, uspeli da poravnaju pogotkom kapitena Linharta u prvim minutima drugog dela, a onda i da preuzmu konce igre u svoje ruke. 

Kao nagrada stigao je penal zbog oštrog starta Nilsena nad Horvatom. I onda velika greška - ako je to uopšte buila njegova odluka - selektora Austrije Vernera Gregoriča. Penal tuče igrač koji tek ušao u igru - Krištof Baumgartl. Udarac čak i nije bio toliko loš, ali Iversen se izvio i odbranio. 

Tog momenta psihološka prednost prelazi na stranu Danaca, Austrijanci padaju i sve odlazi u potpuno drugom smeru. 

Mele u 77. za 2:1 i pomenuti Skov Olsen divno za konačnih 3:1. 

Danska je lagano izgubila od Nemačke pre tri dana (3:1), ali se ove večeri u Udinama "vratila u život" tako što je održala fudbalsku lekciju Austrijancima koji su u prvom kolu bili bolji od Srbije (2:0), uključivši se ravnopravno u borbu za plasman dalje.

Uz dva gola levog beka Joakima Melea (33. i 77. minut), odnosno majstorsku partiju Andreasa Skova koji je trijumf učinio lepšim "kiflom" u drugom minutu nadoknade:

DANSKA - AUSTRIJA 3:1 (1:0)

Evidentno je bilo koliko Austriji fali povređeni Hanes Volf, kome je slomljen zglob noge na meču protiv Srbije, tako da im je falilo kreativnosti u poslednjoj trećini terena, dok je i odbrana delovala zbunjeno kada je Mele, fudbaler Genka, poentirao za vođstvo Danaca.

Lajnhart je početkom drugog poluvremena (47') s prve stative smanjio prednost, da bi Brun Larsen doveo Dance ponovo u vođstvo nedugo potom, ali je gol poništen.

Priliku za preokret imali su Austrijanci u 71. minutu kada im je dosuđen jedanaesterac, međutim šut Baumgartnera je pročitao visoki golman Iversen, da bi u 77. minutu Mele utrčavanjem iz drugog plana još jednom doveo Dance u vođstvo, na pas strelca trećeg gola - Skova.

Situacija u grupi "B" sada je veoma zanimljiva, tri tima imaju po tri boda (Austrija, Danska, Nemačka), tako da Srbija večeras mora da pobedi "pancere" da bi ostala u igri za prolaz.

Dalje prolaze prvoplasirani i najbolji drugoplasirani u sve tri grupe.

GRUPA "B", 2. KOLO

Danska - Austrija 3:1 (1:0)
/Mele 33, 77, A. Skov 90+3 - Lajnhart 47/

21:00 - Nemačka - Srbija

TABELA: Nemačka (-1) 3, Danska 3, Austrija 3, Srbija (-1) 0.

Poslednje kolo (23. jun): Srbija - Danska (21.00), Nemačka - Austrija (21.00).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar