Zvanično: Bijeljinac, Kupusović, potpisao za Aue!

Zvezdin omladinac stigao u Nemačku. . . ! Zvezda pozajmila omladinca u Nemačku! Dejan Joveljić je prošle nedelje prodat za četiri miliona evra, a na kraju sezone Njegoš Kupusović bi mogao za milion.

Fudbal 20.06.2019 | 22:45
Zvanično: Bijeljinac, Kupusović, potpisao za Aue!
Pre nekoliko dana smo ekskluzivno najavili, danas je transfer realizovan - mladi napadač Crvene zvezde Njegoš Kupusović (18) stigao je u Nemačku i potpisao za tamošnjeg drugoligaša Ercgebirge Aue. Posle Dejana Joveljića koji je u transferu vrednom 4.000.000 evra prešao u Ajntraht iz Frankfurta, crveno-beli su još jednog mladog igrača udomili u Nemačkoj. 

Kupusović će narednu sezonu igrati za Aue kao pozajmljen igrač, a ako bude zadovoljio nemački klub moći će da ga otkupi za 1.000.000 evra.  

Kupusović može da igra na poziciji klasičnog ili krilnog napadača i prošle sezone postigao je 17 golova u Omladinskoj ligi Srbije. Ovaj transfer realizovao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a sada fudbalski menadžer Miroslav Stević.

Crvena zvezda je sa Kupusovićem potpisala profesionalni ugovor prošlog leta i on je na snazi do 2021. godine. Tako je obezbeđen prihod od njegove eventualne prodaje. 

Jedan od najtalentovanijih igrača Zvezde i zvanično u Nemačkoj!

Njegoš Kupusović (18) pozajmljen je na godinu dana drugoligašu Aueu uz opciju otkupa na kraju sezone za cenu od 1.000.000 evra, ako bude zadovoljio novi klub.

U pitanju je fudbaler koji može da igra na mestu krilnog ili klasičnog napadača, a do sada nije odigrao nijedan meč za prvi tim Crvene zvezde, dok je nastupao u omladinskoj Ligi šampiona jesenas i privukao pažnju Nemaca uprkos tome što se nije upisao u strelce.

Kada je u pitanju prvenstvo Srbije za omladince, tamo je postigao 17 golova.

"Dolazi iz iste ekipe kao Luka Jović koji je bio u Frankfurtu, sjajno je školovan u Beogardu. Kod nas će ipak moći da napravi krupan korak u karijeri i drago mi je što smo realizovali ovaj transfer sa Crvenom zvezdom", kazao je predsednik kluba iz Cvajte.

Podsetimo, prošle nedelje Crvena zvezda je dve godine starijeg Dejana Joveljića prodala prvoligašu Ajntrahtu za 4 miliona evra.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar