Realovi rezervisti skuplji od šampiona svijeta!

Dodaju još polovinu i "otplatili" su već čitavog Luku Jovića. . . !

Fudbal 20.06.2019 | 21:43
Realovi rezervisti skuplji od šampiona svijeta!
Jedan od razloga zbog kojih je Real Madrid najuspešniji klub u istoriji fudbala jeste i taj što su oduvek bili majstori trgovanja - ne samo što se tiče kupovine najboljih na tržištu, nego i prodaje igrača na koje ne računaju za ogroman novac...

Uspeli su da zarade 43 miliona na Robinju kada im više nije bio potreban, na Alvaru Morati čak 66, na desnom beku Danilu još 30, na Heseu Rodrigezu (!?) čak 25.

Toj listi se od ovog popodneva priključio i Markos Ljorente (24) koga se Real Madrid odrekao za čak 40 miliona evra i prodao ga gradskom rivalu Atletiku, koji je pod hitno morao da nađe zamenu za Rodrija koji ide u Mančester siti.

Paniku u komšiluku iskoristili su da "nabudže" cenu fudbaleru na koga Zinedin Zidan nije računao za narednu sezonu, pošto se našao među "13 precrtanih" imena.

Spominjala se cena od čak 50 miliona evra za 24-godišnjeg, dakle ne toliko ni mladog igrača koji nastupa na mestu zadnjeg veznog, ali je Atletiko "uspeo da spusti" za čitavih deset miliona, što su naravno u Real Madridu oberučke prihvatili.

"Diplomac" škole fudbala Reala tako je napustio klub posle samo 39 mečeva za prvi tim, u proseku 60 minuta je igrao po utakmici, što je profit kakav retko koji klub uspeva da napravi i na igračima ozbiljnijeg kredibiliteta, ali "kraljevski klub" izgleda ume da pregovara kao niko na svetu što je naravno pomalo i do brenda.

Poređenja radi, najbolji defanzivni vezni na svetu, N'Golo Kante, prešao je u Čelsi iz Lestera pre tri sezone za samo 36 miliona evra!

U tom trenutku bio je najbolji fudbaler šampiona Premijer lige, a nedugo potom, prošle godine, osvojio je i šampionat sveta sa reprezentacijom Francuske...

ATLETIKO VERUJE DA JE KUPIO ČUDO!

Trener "jorgandžija" Dijego Simeone veruje da je Real Madridu "ukrao" najtalentovanijeg igrača veznog reda, i to za mali novac, pošto veruje da bi Ljorente mogao da bude ključ njegovog tima. Pratio ga je još u dresu Alavesa i veruje da je novi "Fernando Redondo", dok u Real Madridu očigledno veruju da mogu da prođu i bolje od toga. Ili će im se ponoviti Makelele, ili će trljati bradu...

Real Madrid je tako na prodaji igrača koji je lane odigrao samo sedam utakmica u Primeri uspeo da zaradi dve trećine novca koji su dali za Luku Jovića, najtraženijeg napadača sveta.

S obzirom na to da su u ovom letnjem prelaznom roku potrošili više od 300 miliona evra, potpisavši uz Jovića i Azara, Rodriga, Mendija i Militaoa, to znači da će Real Madrid morati da potraži još neke klubove koji su spremni da za njihove rezerviste ulože veliki novac.

Uspelo im je toliko puta do sada, zašto ne bi opet...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar