Ispovest Ilije Petkovića...

Pogrešio sam što se sa sinom nisam vratio sa Mundijala, pa da puknem kako treba! „Ovako sam puk'o ni tamo ni ‘vamo…“, poručuje Petković.

Fudbal 20.06.2019 | 20:08
Ispovest Ilije Petkovića...
Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković kaže da žali zbog odluke da svog sina Dušana vrati uoči Mundijala 2006. godine u Nemačkoj, kao i da je zbog toga trebalo i sam da napusti kormilo nacionalnog tima.

On je u intervjuu za Nedeljnik dodatakao mnogih upečatljivih trenutaka iz svoje karijere.

"Možda bi drugi trener probudio ekipu na neki drugi način. Neko će reći ‘vidi ga sad kako je mudar’, ali možda je trebalo povedem mlade Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, i da napravim novi miks igrača, bez uvrede prema onima koji su na kraju išli. Siniša Mihajlović je dao najbolju izjavu, za koju mu se divim: ‘Ja Mihajlović selektor nikad ne bih pozvao Mihajlovića igrača.’ A u ono vreme da ste Mihajloviću rekli da mora u 10 sati na spavanje, ne sme da se pije vino… ‘Molim? Kome ti to?’ Tu je trebalo da budem čvršći, da kažem nekima da ne mogu da idu na Svetsko prvenstvo! Ne može, pa šta napravimo. E sad, to pozivanje sina… Pogrešio sam što ga nisam poveo, ili što se bar nisam s njim vratio. Pa kad već pucam, da puknem kako treba. Ovako sam puko ni tamo ni ‘vamo…", rekao je između ostalog Petković.

Ilija Petković u ispovesti za Nedeljnik govori o svom životu i karijeri: kako je na njegov tadašnji klub OFK Beograd uticao pad Leke Rankovića; o Rajku Mitiću, Šekiju i Milošu Milutinoviću; o druženju sa MucijemDraškićem i Gagom Nikolićem; o filozofiji da je „broj jedan ne primiti gol, a broj dva postići gol“…

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar