LN: Težak poraz Srbije za kraj!

Odbojkašice Srbije su zabeležile i deseti poraz u Ligi nacija, čime su završile učešće u tom takmičenju.  "Ako planiraju da igraju odbojku na ovom nivou, videle su koliko im toga fali, a mnogo im fali", rekao je naš selektor posle "lekcije" od Kine.

Ostali sportovi 20.06.2019 | 16:39
LN: Težak poraz Srbije za kraj!
Za srpski tim je selekcija Kine bila nerešiva enigma, o čemu svedoči i rezultat – 3:0, po setovima 25:16, 25:17, 25:17.

Meč je odigran u kineskom Ningbou, a ovo je sedmi uzastopni poraz reprezentacije Srbije.

Ekipu je predvodio pomoćni trener Branko Kovačević, u odsustvu selektora Zorana Terzića.

Najefikasnija u timu Srbije je bila Maja Aleksić sa deset poena, Milica Kubura je upisala devet, a Sara Lozo jedan manje.

Na drugoj strani su Sjinjue Juan i Čangning Džang upisale po 12 poena, dok je Sjangju Gong imala deset.

Svetske i evropske šampionke su takmičenje u Ligi nacija završile na 13. poziciji.

Podmlađeni sastav ženske odbojkaške reprezentacije Srbije poražen je u poslednjoj utakmici Lige nacija od Kineskinja - veoma ubedljivo 3:0 (25:16, 25:17, 25:17)

"Presudio je kvalitet u servisu i prijemu. Dobro su nas pritisle servisom. Kada smo koliko-toliko kontrolisali servis, utakmica je bila egal. Ti periodi, na žalost, nisu bili toliko dugački", rekao je trener Branko Kovačević posle utakmice.

Srbija je Ligu nacija završila sa pet pobeda i 10 poraza.

"Siguran sam da je ovo bila velika škola. Ako planiraju da igraju odbojku na ovom nivou, videle su koliko im toga fali, a mnogo im fali. Neke su mlade, neke ne toliko. Moraju da posvete pažnju kako tehničkom, tako i fizičkom napredovanju", kazao je Kovačević.

Srpske odbojkašice se neće još vratiti iz Kine, pošto će u nedelju u gradu Čangšu igrati prijateljsku utakmicu sa mladom selekcijom te zemlje.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar