Ambasador pozvan na konsultacije

Ambasador Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zbog kontinuiranih, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, saopšteno je iz MIP Crne Gore.

Region 20.06.2019 | 14:17
Ambasador pozvan na konsultacije
Kako prenosi portal Vijesti.me, tom prilikom, kako se navodi, državni sekretar ambasador Zoran Janković ocijenio je zabrinjavajućim i neprimjerenim izjave ministra u Vladi Republike Srbije, te prenio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava.

"Teške kvalifikacije iznesene na račun predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nijesu na liniji dobrosusjedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dvije države"

Kako se dodaje, ambasador Janković je ocijenio neprimjerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji, povodom nacrta Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica Crne Gore.

U posljednje vrijeme nakon najave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da će uspostaviti crnogorsku pravoslavnu crkvu došlo je do zaoštravanja odnosa između Beograda i Podgorice.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Mile

20.06.2019 12:33

Srbi vec zaboravili kako BATO-NATO marise...

ODGOVORITE
Name

Joja

20.06.2019 12:58

sada se i Rus pita i to dobro se pita ...

Name

Srbin

20.06.2019 13:09

Srbi su uvijek bili na strani istine i pravde! Nažalost, srpski vladari nisu znali da cijene strašnu ali uzvišenu žrtvu srpskog naroda pa su pravili državu sa tuđinskim slugama. A ti lažni mile, nazad u močvaru iz koje si izašao zajedno sa onim kojima se diviš.

Name

re joja

20.06.2019 13:48

Putine putine dira me Hamos...

Name

@ Joja

20.06.2019 14:50

Iskreno Rusi su u Beogradu 1945 slilovali sve sto je nosilo suknju toliko o nasoj braci ,osvjesti se

Name

Srbin

20.06.2019 16:54

Sve mi je jasno kad su Milu siptari drazi od srba. Rodenu majku bi prodao da ostane na vlasti. Nesto slicno Zaevu u Makedoniji. Milo samo tako nastavi daleko ces.....

Name

BOBA

20.06.2019 12:50

POLITIKA SE SVELA NA REKLA KAZALA.O SVIM DOGAĐAJIMA TRI DANA DOSTA I TAKO U KRUG.NIKAD VIŠE TRAČEVA .NIŠTA PAMETNO.JA VIDIM JEDINO PAMETNE NJIHOVE BUĐŽETE,DESTINACIJE,PROVODE,MEDISKA PRAĆENJA APLAUZE I TAKO ŽIVOT PROLAZI.NA PINKU PREDSJEDNIK VUČIĆ SE NAJVIŠE BAVI ŠTA JE KO REKAO I TAKO SE DOBIJA VRIJEME NA NE BITNIM STVARIMA.TO I RIJALITI NAROD NAJVIŠE VOLI.KOGA BRIGA ZA ŽIVOTOM.UŽIVAJTE U TRAČARENJU.

ODGOVORITE
Name

Ej Milo Milo

20.06.2019 13:19

Moraš ispunjavati zahtjeve Zapada jer u suprotnom ode u apsanu a i pare s tobom. Napadi na Srbiju i Srbe su kontinuirani i u njih se uprezu svi ucijenjeni u regionu.Ali Srbija je moćna,slobodna i pravedna. Srbija nikad nije savijala kičmu pa neće ni sada kojekakvim švercerima i podlacima. Milo je SRBIN bio i ostao a ovo odrodjavanje je zbog čuvanja pokradene imovine i novca. Mnogi su to radili u istoriji pa ne cudi ni njegovo ponašanje.

ODGOVORITE
Name

@inspektor

20.06.2019 16:28

Nije savijala kicmu ali je bila 420 godina pod Turskom vlascu,manite se lazne istorije koja je pisana u kafanama.

Name

Херцеговац

20.06.2019 15:55

А јесу ли добросусједски односи кад отимање дијела државе од стране терориста, трговаца органима и наркомафије хитно признате? Или су то кад доведете НАТО, који је и вас бомбардовао? Мрзите Србе и све српско, а истовремено идете по повлаштеним условима у Србију на школовање и лијечење!

ODGOVORITE